A felhívás 2021. szeptember 27-től újra megnyílik, ismét lehetőség lesz támogatási kérelmek benyújtására a mezőgazdasági termelők számára.

Támogatható tevékenységek

  • Új borszőlőültetvény telepítése. A legkisebb támogatható ültetvényméretnek el kell érni az 0,25 ha-t, a legkisebb támogatható táblaméretnek a 0,25 ha területnagyságot. A támogatható tevékenység magában foglalja az ültetvény művelésmódjának megfelelő támrendszer kialakítását is. (Önállóan támogatható)
  • Új telepítésű borszőlőültetvényekben kiépített öntözőrendszer vízellátását biztosító vízvisszatartás létesítményeinek kialakítása fenntartható vízkészlet-gazdálkodás biztosításával, ezen belül víztározók létesítésének támogatása közepes nagyságú tározók kialakítása révén, amelyek mérete már megengedi, hogy öntözővíz kivétel is lehetséges legyen. (Önállóan nem támogatható)
  • Új telepítésű borszőlőültetvényekben kiépített öntözőrendszer vízellátását biztosító öntözővíz-szolgáltató művek létrehozása. (Önállóan nem támogatható)
  • Új telepítésű borszőlőültetvények víztakarékos öntözési infrastruktúrájának és kapcsolódó műtárgyainak kiépítése. (Önállóan nem támogatható)

szőlőültetvény

Szeptember 27-én újra megnyílik a borszőlő-telepítési pályázat  – Fotó: pixabay

A támogatás összege és mértéke

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: egyéni projekt esetén maximum 75 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 150 millió Ft.

A támogatás mértéke

A felhívás ITT érhető el. A pályázati kiírásban több módosítás is történt a korábbi feltételekhez képest, a változások jegyzéke ITT található.

További támogatásokkal és pályázatokkal kapcsolatos hírek: Támogatások - pályázatok