Németh Zoltán agrármérnök két fiával és kutatásfejlesztői csapatával Szigetcsépi üzemükben dolgozták ki a különleges tejhelyettesítő technológiát. A tojásfehérjéből előállított tejtermék-helyettesítő kiváltó fehérjeforrás és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Tojásfeldolgozó üzemükben évente közel 150 millió tojást dolgoznak fel. A két tojástörő berendezés óránként 66 ezer darabot választ szét és készül teljes, sárga vagy fehér tojáslé, valamint tojáspor. A pasztőrözést UHT-berendezésben végzik.

Itt készül a saját fejlesztésű, állati fehérjéket tartalmazó, ToTu fantázianévre keresztelt termékcsaládjuk is, amely tej- és tejtermék helyettesítőként fogyasztható. ToTu termékek, a magas szénhidráttartalmű növényi alapú tejekkel szemben, alacsony szénhidráttartalommal és magas fehérjetartalommal bírnak. Ezek a tejtermék-helyettesítők beilleszthetők laktózérzékenyek, sportolók és diétázók táplálkozásába.

A felnőttek és gyermekek számára a tojásfehérje, a csecsemőknek az anyatej az ideális fehérjeforrásnak. A fehérjék elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez és hiányuk betegségekhez vezet.

Folyamatosan fejlesztjük a portfóliót. Pro- és prebiotikus, ízesített és funkcionális (például kollagénnel dúsított) ToTu termékekkel álltunk elő nemrégiben – mondta Dr. Németh Csaba vezető fejlesztő.

A tulajdonosok arra is fontos hangsúlyt fektetnek, hogy az üzemben a feldolgozás során keletkező melléktermékek, a tojáshéj és a takarmánytojáspor hasznosításával elsősorban hobbiállatok számára kifejlesztett takarmányokat készítenek.