Több mint 8.000 mezőgazdasági és kertészeti gép, felszerelés valamint alkatrész, több tucat technológiai és gazdaságpolitikai témájú konferencia, 45.000 négyzetméter kiállítóterületen 230 kiállító céggel, akik már visszaigazolták részvételüket.

Időpont: 2023. október 5-8.

Helyszín: Bari

program

Agrilevante rendezvény – fotó: FederUnacoma

Bár külön termelési sajátosságokkal rendelkeznek, a fenti térségek országait összekötik a hasonló erőforrások és a mezőgazdasági termelés iránti elhivatottság, különösen a zöldség-gyümölcs ágazatban.

A FederUnacoma szövetség által szervezett vásáron 18 ország gépgyártói vesznek részt, és mintegy 60 országból várnak látogatókat Európa déli részéről, Észak-Afrikából, a szubszaharai Afrikából, a Közel-Keletről és a Balkánról. Ezen kívül az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ITA) és a FederUnacoma szervezésében 35 ország beszerzőit látják vendégül, akik üzleti találkozókon vesznek majd részt, hogy új generációs technológiákat vásároljanak a gabonatermesztés, a borászat, az olívatermesztés, a zöldség-gyümölcs ágazat valamint az állattartás és a bioenergia előállítás hatékonyabbá tételéhez.

Az Agrilevante vásárra számos magyar résztvevőt várnak: nem csak beszerzőket és szakembereket, hanem egy hivatalos küldöttséget is, melynek szervezése jelenleg zajlik az Olasz Külkereskedelmi Intézeten keresztül. A FederUnacoma szövetség szerint idén októberben folytatódni fog az előző három kiadás tendenciája, melyek során egyre több látogató érkezik a Duna menti országból. A magyar mezőgazdasági szereplők növekvő érdeklődése az Agrilevante vásár iránt tükrözi az egyre szorosabb olasz-magyar együttműködést a mezőgazdasági gépesítés területén.

Az Istat olasz statisztikai hivatal adatai alapján a FederUnacoma által kiadott jelentés szerint a 2020-2022 közti három év alatt az Olaszországból exportált mezőgazdasági technológiák értéke közel kétszeresére emelkedett: 55,3 millió euróról körülbelül 104 millió euróra.

A Made in Italy technológiák népszerűsége a 2023. január-márciusi időszakban is töretlen volt, a főleg traktor export által uralt szektor +7,7%-os növekedést ért el 2022 első három hónapjához viszonyítva.

Az Agrilevante stratégiai jelentőséggel bír a magyar szakemberek számára – fűzte hozzá a FederUnacoma – mivel lehetővé teszi, hogy megismerhessék az egyre népszerűbb technológiákat és kiválaszthassák a különböző munkálatokhoz legmegfelelőbb gépeket.”

További részletek az alábbi linken:

https://www.agrilevante.eu/en/index.php