Időpont: 2020. június 20., szombat
Helyszín: Veresegyház, Pamut-tó

A rebdezvény főbb témái:

• termelőtől az asztalig
• fenntarthatóság
• tiszta termesztés
• innováció a termesztésben
• környezettudatosság
• vásárlói tudatosság
• egészséges életmód
• ifjúsági és lakossági érzékenyítés

paradicsom

Minőség a termesztésben, élelmiszer- és zenefogyasztásban, feltöltődésben, családi időtöltésben.

A szervezők célja elsősorban az ifjúsági és a lakossági szemléletformálás, érzékenyítés a fenti témakörökben. Nem utolsósorban pedig, a földrajzi (Budapest közelsége) és természeti adottságokat kihasználva egy, a tudatos és minőségi fogyasztást népszerűsítő, hagyományteremtő rendezvény életre hívása. Minőség a termesztésben, élelmiszer- és zenefogyasztásban, feltöltődésben, családi időtöltésben.

A szakmai szervezetek bemutatkozásai, a minden korosztály számára érdekes edukációs programok mellett gazdák, őstermelők, kistermelők is részt vesznek a rendezvényen, kísérőprogramokként egész nap a gasztronómiai workshopok, mozgás és sportprogramok, gyerekelőadások, koncertek színesítik a fesztivált.

Szervezők:

Veresi Paradicsom/veggID: Szende Gabriella – marketing, kommunikáció, pr, sajtókapcsolatok, rendezvényszervezés – fenntartható gasztronómia, egészségmegőrzés táplálkozással, kulturális programok, mozgás

Agrárinformatikai Klaszter: Erős Veronika – klaszter menedzser, élelmiszergazdasági innovációk, fenntarthatóság, tiszta környezet és közlekedés, egészséges életmód

Veresegyház város: Drótos Edina – Veresegyház város alpolgármestere, Váci Mihály Művelődési Ház igazgatója – szervezés, infrastruktúra és helyszín