Időpont: 2018. január 18. 9:30-16:05
Helyszín: Granada Konferencia Wellness és Sport Hotel (6000 Kecskemét, Harmónia utca 12.)

A konferencián a biológiai és integrált növényvédelem elismert magyar és külföldi szakértői, termelők, kutatók, a gyártók képviselői osztják meg tudásukat, tapasztalataikat. A magyar szakigazgatás képviselői pedig a jogszabályi háttérről, változásokról adnak számunkra értékes információt. Természetesen az előadások után és a szünetekben lehetőség nyílik a kérdések feltételére, az eszmecserére is.

A rendezvényen a részvétel ingyenes azonban regisztrációhoz kötött!

A résztvevők létszáma limitált, maximum 250 vendéget tudunk fogadni, a regisztráció sorrendjében.

A rendezvény utáni estére lehetőség van Granasda Konferencia Wellness és Sport Hotelben saját költségreszállást foglalni. A konferencia után szállást foglalók igénybe vehetik a szálloda wellness szolgáltatásait ésrészt vehetnek az esti vacsorához kapcsolódó, általunk szervezett ingyenes borkostolón.

Kérjük, hogy amennyiben részt kíván venni a konferencián, minél előbb regisztráljon ITT.

gyümölcs

A konferencián a biológiai és integrált növényvédelem elismert magyar és külföldi szakértői, termelők, kutatók, a gyártók képviselői osztják meg tudásukat – fotó: Shutterstock

A konferencia részleteiről érdeklődjenek a Biocont területi szaktanácsadóinál:
Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megye, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megye a 4-esfőúttól északra: Németh Attila 0620-411-0781
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Tarcza Tamás 0620-575-7281
Bács-Kiskun, Csongrád, Békés megye, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megye a 4-es főúttól délre: Morva Tamás 0620-958-2040
Dél-Dunántúl, és országos kiemelt szőlő tanácsadó: Kőrös Tamás 0620-551-4442
Észak-Dunántúl: Molnár Dávid 0620-525-0101

Program:

8:30-9:30 Érkezés és regisztráció
9:30-9:45 Megnyitó (Najat Attila ügyvezető)
9:45-10:00 A Biocont Laboratory 25 és a Biocont Magyarország 15 éve (Stepan Hluchy ügyvezető, Biocont Laboratory)

Gyümölcs szekció

10:00-10:45 A hazai alma- és csonthéjastermesztés lehetőségei és aktualitásai (Naturalma)
10:45-11:00 Nem csak mondom, csinálom is, avagy biotermesztővagyok magam is (Tarcza Tamás)
11:00-11:15 Szünet
11:15-11:50 A világpiac és Magyarország tendenciái –kiutak és lehetőségek (Dr. Apáti Ferenc)
11:50-12:10 Jelentős problémák és megoldásuk az őszibarack védelmében (Gyuris Mihály)
12:10-12:45 A gyümölcsösökben alkalmazható alternatívinszekticidek (Anna Landwehr, Andermatt)
12:45-13:00 Másodlagos szabványok – most és a jövőben (Najat Attila)

Szőlő szekció

10:00-10:20 Az elmélet és a gyakorlat a szőlőnövényvédelmében ( Dr. Dula Bencéné)
10:20-10:50 Miért választottam a biológia növényvédelmet? (Franz Weninger, Pálffy Gyula, Árvay János)
10:50-11:00 2017. évi tapasztalatok az ökológiaiszőlővédelemben (Stefán Tibor)
11:00-11:15 Szünet
11:15-11:55 Motiváció az integrált és ökölőgiai szőlő-termesztéshez (Milan Hluchy, Biocont)
11:55-12:10 Az ökológiai szőlőtermesztés 10 éves eredményei (Gere Attila)
12:10-12:25 Organikus szőlőtermesztésből származó boroknyugatonk (Makai Gergely)
12:25-12:45 Integrált szőlőtermesztés Badacsonytól Feldebrőig (Varga Máté)
12:45-13:00 A Vindependent szerepe az ökológiaiszőlőtermesztésben (Wille-Baumkauff Márta)

13:00-13:45 Ebéd
13:45-14:10 A kijuttatói és fogyasztói kockázatok csökkentésének lehetőségei (Tóth Ágoston)
14:10-14:50 Oro Agri innováció az ültetvények védelmében (Jan Maruska, Oro Agri)
14:50-15:30 A légtértelítés technológiai fejlődése és "trükkjei" (Carlo Bassanetti, CBC)
15:30-15:45 Tapasztalatok a talajtakarással (Donkó Ádám )
15:45-16:05 A támogatási rendszer várható változásai az EU-ban (dr. Lucskai Attila)