Előadások:

• A rendszeres, mért talajtani adatokon alapuló tápanyag-gazdálkodás
Dorka-Vona Viktória tápanyag-gazdálkodási szakértő, ügyvezető Csernozjom Kft.

talajtérkép

Az előadás során a megfelelő műtrágyák megválasztásába és a tápanyag-gazdálkodási tervezésbe kaphatunk bepillantást.

Talajaink rendszeres monitoringja, a növény számára felvehető tápelemek ismerete nélkülözhetetlen, amennyiben szeretnének kiegyensúlyozott táplálást biztosítani növényeik számára, maximális hozamot és egészséges növényeket látni. A hatékony tápanyag-gazdálkodás egyik legsarkalatosabb kérdése a növény számára felvehető, közvetlenül hasznosuló tápanyagok talajban való rendelkezésre állásának ismerete és nyomon követése. Az előadásban a megfelelő műtrágyák megválasztásába, illetve a tápanyag-gazdálkodási tervezésbe kaphatunk bepillantást.

műtrágya

Az előadók: Dorka-Vona Viktória és Rácz Gábor

• Ami a talajnak és a növénynek természetesen szükséges – tápanyag-utánpótlás terv készítése
Rácz Gábor szaktanácsadó, területi képviselő, Everris / ICL International

Rácz Gábor bemutatja a tápanyag-utánpótlásra kiválóan alkalmas, megkövesedett tengeri üledék rétegből kibányászott komplex ásványi anyagot, a természetes eredetű, polyhalite ásványt, amely eredeti, finomítatlan formában, Polysulphate néven került be az ICL portfóliójába. Az Anglia partvidékén bányászott, kis karbonlábnyomú termék kiváló tápanyagforrást biztosít. Alkalmazásával könnyű betartani az esetleges széndioxid-kvótákat, amelyeket sok helyen megkövetelnek a termelőkől.

tápanyag

A Polysulphate alkalmazásával könnyű betartani a széndioxid-kvótákat.

Az ICL szántóföldre ajánlott új terméke, a Polysulphate alapú, granulált ICL PK Plus pedig hozzáadott foszforsavat is tartalmaz, 5-az-egyben összetételével bármilyen nitrogén műtrágyával kiválóan kombinálható, kiegészítő táplálást nyújt, a gyors gyökeresedés, az egészséges, ellenálló állomány és a minőségi termés érdekében, mindezt egyenletes szemcseméret és rendkívül kedvező hektárköltségek mellett.

A webinárium ideje alatt természetesen kérdések feltevésére is lehetőség lesz. A regisztrálók az előadást élőben, a linkre kattintva akár mobiltelefonról is kényelmesen követhetik.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket az alábbi linken, 2021. augusztus 5., csütörtökön délután ötkor!

Kattintson ide a csatlakozáshoz!

(Csatlakozhat telefonról vagy számítógépről is.)