De mit tegyünk, ha nincs eső?

Sorközművelésnél adjunk komplex tápanyagot!

Számos helyen végzünk már folyékony tápanyag kijuttatást táp-kultivározással. Ez a technológia lehetőséget adna, hogy a nitrogén mellett a gyökérzónába juttassunk foszfort, ként, magnéziumot, káliumot, mikroelemeket vagy akár folyékony szerves termésnövelőt. A növény így a jelentős nitrogén mellett, szinte az összes szükséges tápanyaghoz hozzájutna, folyékony formában. Amennyiben 100 liter mennyiségben teszünk ilyen termésnövelőt (Vulcan Power és Vulcan StartP+ME) a nitrogén oldat mellé, a költségünk pár ezer forinttal lenne több csak hektáronként.  
Kénezzük a kukoricákat? Igen!

Növényeink közül a kukoricát termeljük a legnagyobb mennyiségű nitrogén kijuttatása mellett. A növény nem képes ennyi nitrogént felvenni, ha nem adunk mellé ként. Továbbá, az egyoldalú tápanyag ellátás, fellazult növényi szöveteket, aszályérzékenységet és legyengült növényzetet okoz. Használjunk Vulcan S80 - folyékony elemi kén- terméket, akár poszt gyomirtózás alakalmával, vagy még címerhányás időszakában is, egy gyapottok-bagolylepke kártétel, vagy vadkár visszaszorítására.

Mi történik, ha nem kap elég cinket?

A kukorica megtermékenyüléséhez nagy szüksége van cinkre. 10-12 tonna/ha termésmennyiség eléréséhez, 700-1 200 g/ha mennyiségű cinket igényel a növény, amelyet az egyre inkább cinkhiányos hazai talajokból nem tud fedezni. Számos kutatás bizonyította, hogy a címerhányás időszaka előtt fellépő cinkhiány, a kukorica levelének kálium leadásával jár. Ez pedig azt jelenti, hogy a növény érzékennyé válik az aszályra, az alsó leveleit elveszti és megindul az idő előtti kényszer-érés. Ezért emelt cink tartalmú termésnövelővel lombtrágyázzuk a kukoricát.

A magnéziumot folyamatosan pótoljuk!

Évek óta látjuk, hogy a kukoricák magnézium hiánya a tenyészidő nagyobb részében állandósul. A gyakori száraz talajból sokkal nehezebb a növénynek elegendő magnéziumot és káliumot, több száz kg/ha mennyiségben felvenni. Ezért minden egyes lombtrágyázás alkalmával a növény segítségére kell lennünk, és magnézium valamint kálium tartalmú lombtrágyát kell használni. Ezért fejlesztettük ki a Vulcan Keserűsó+ME+P+Cink és Vulcan Kálium+cink lombtrágyákat, amelyekkel sok és sokféle hatóanyagot tudunk egyszerre pótolni.

A kukoricát (is) kivégzi az aszály?

A klímaváltozás miatt a kukorica termesztési területének az alsó, déli felére kerültünk. Egyre nagyobb kockázatot hordoz hazánkban a termesztése, sokan fel is hagynak vele. Ezért minden olyan terméket, amivel ez a kockázat csökkenthető a technológia részévé kell tenni. A Vulcan Power évek óta jól bizonyítja, hogy akik 2-3 alkalommal, lombon keresztül is használják, 20-30 liter/ha dózisban, azoknak kevésbé sül fel az állományuk, tovább marad zöld a növény. Az a kukorica, amelyik augusztus elején nem furulyázik, abban valóban benne van a 10 tonna/ha feletti potenciál.

1+1 =3 Csomagban jobban megéri!

186 Ft/liter áron minden olyan szükséges hatóanyagot kijuttathat, amire a növénynek a szélsőséges időjárási körülmények között szüksége van.

 

Vulcan Keserűsó+Me+P+Cink 2 000 liter mellé 1 000 liter Vulcan Power-t adunk.

A 3 IBC-s csomag ára: 558 000.-Ft+áfa!

Akciós csomagokat itt talál!