Segítene, ha az adminisztrációs terhének egy részét levennék a válláról?

Gazdálkodók és szaktanácsadók egyaránt gondterhelten tekintenek az előttünk álló, decembertől április-májusig tartó adminisztrációs kötelezettségekre, a rengetegnek tűnő ezzel járó munkára, a jogszabályoknak való megfelelésre.

gazdálkodási napló szoftver

Szinte semmit nem kell kézzel bepötyögni, egyszerűen elsajátítható, és gyors munkát végez – fotó: Arasz

A gazdálkodási napló vezetése, szinte mindenki számára kötelező, az ARASZ agro-adminisztrációs  szoftvert használók már tudják, hogy mindez mennyire gyorsan egyszerűen és precízen teljesíthető feladat.

A WEB-GN beadása a nitrát adatszolgáltatás – amiben az ország jelentős része érintett – sokaknak okoz fejtörést, de az Arasz Informatikai Kft. tapasztalatai és ügyfeleinek visszajelzése alapján, bátran mondhatják, hogy ma már kivételt képeznek az ARASZ rendszert használók. Ők nyugodtan várhatják a határidőket, hiszen aki a gazdálkodási naplót ebben a szoftverben vezeti, néhány kattintással kinyerheti a NITRÁT adatszolgáltatáshoz vagy éppen a WEB-GN-hez szükséges ANYK-ba benyújtandó xml fájlokat!

Bárki számára megoldás lehet az ARASZ. A legbonyolultabb, sok-sok táblával rendelkező gazdaságok is nagyon gyorsan és precízen elkészíthetik az adatszolgáltatásokat, hiszen nem kell a táblákat kézzel bevinnünk, elég az egységes kérelem Excel-t feltölteni a rendszerbe, ami után rögtön indulhat a munka. Nincs bonyolult procedúra az adatok feltöltésére és egy új gazdálkodási év indítására. Szinte semmit nem kell manuálisan begépelni, nem kell a blokkazonosító változásokat figyelni, AKG-s ügyfelek esetében nem kell a KET azonosítókat felvinni. Ez már önmagában több óra munkaidő-megtakarítást jelent!

Nitrátjelentés és gazdálkodási napló vezetése egyszerűen

Jelentősen felgyorsítja az adminisztrációt, sok munkaórát spórol meg a gazdának – fotó: Arasz

A műveleteket (agrotechnika – permetezés – trágyázás) nem kell egyesével rögzíteni, össze lehet fogni táblákat, kultúrákat, növényvédő szereket, mindezzel hihetetlenül felgyorsítva a munkát. Permetezések rögzítésekor az ARASZ-ban automatikusan létrejönnek a szükséges táblákon a növényvédelmi megfigyelések.

Nem kell külön program a tápanyag-gazdálkodási terv elkészítésére, ez is része a rendszernek, mint ahogy az egész szoftverre igaz, hogy nincsenek külön fizetendő modulok, a rendszer mindenki számára ugyanazt a maximumot nyújtja.

Az állattartó gazdálkodóknak nagy könnyítés lehet az ARASZ, hiszen a szarvasmarha-állomány ENAR listából történő importálásának lehetősége, sok-sok óra, nap megtakarítást eredményez a munkájukban.

Rengeteg hasznos lista és kimutatás hívható le a rendszerből

És talán a legfontosabb, hogy egy adattal csak egyszer kell dolgozni. Jó példa egy trágyázás rögzítése, ami azonnal bekerül a folyamatos műveleti naplóba, a trágyázási naplóba, és automatikusan felkerül az összesítő lapokra! Egy adatbevitellel elkészül a web-en a nitrát jelentés, és legenerálható a gazdálkodási napló. Az ARASZ-ban elérhető földterület nyilvántartó modulnak köszönhetően vezethető a gázolaj-nyilvántartás és természetesen itt is kinyerhető az ANYK-ba beadandó xml.

Arasz agrár adminisztrációs rendszer

Az Arasz Informatikai Kft. kialakított az ügyfeleivel egy komoly szakmai kapcsolatot, ami mindenki számára előnyös. Bíznak a szoftverükben, és bíznak az ahhoz kapcsolódó támogatásban. A cég munkatársai azonnal (néhány órán belül) reagálnak a feltett kérdésekre, meghallgatják ügyfeleik fejlesztési elképzeléseit és lehetőség szerint beillesztik az éves fejlesztési tervükbe.

Könnyű elsajátítani használatát

Nagyon fontos, hogy az ARASZ szoftvert nem kell heteken át tanulni, nem kell oktatásra és továbbképzésre járni, a használata könnyen és gyorsan elsajátítható, logikus felépítése és átláthatósága miatt, illetve az állandó frissülő, rendkívül jól kezelhető dokumentációnak köszönhetően!

Nem kell rendszergazda, vagy informatikus csapat a szoftver mellé, mivel sem telepíteni, sem menteni nem kell az adatokat!

A fent részletezett sokoldalúság és egyszerűség mellett a segítőkész támogató csapat is az ARASZ mellett szól!

Ha a szoftver felkeltette az érdeklődését, több információt is talál a www.arasz.hu oldalon.