2022 rengeteg gazda számára a gazdálkodás átértékelésének éve marad, hiszen a kiugróan sok hőségnap, a rendkívül kedvezőtlen eloszlással lehulló és kevés csapadék katasztrofális eredményeket hozott az ország nagy részén.

Az öntözés nélkülözhetetlen eleme az aszályra adott válasznak

A stressztűrőbb növényfajták választásától, a vízvisszatartáson keresztül, az öntözés kialakításáig sok lehetőség felmerül, hogy alkalmazkodni lehessen a változó klímához, a tökéletes technológia valószínűleg egy olyan komplex megoldás lesz majd, amelyben minden szempont érvényesül valamelyest.

Polietilén, UV-ellnálló öntözőcső – Fotó: Budvill Kft.

A komplex megoldás egyik része pedig maga az öntözési infrastruktúra kialakítása, amelyben országos szinten van hová fejlődni, hiszen az EU-s körülbelül 9-10 százalékos öntözött területátlagtól jelentős elmaradásban vagyunk, Magyarországon összesen a szántóterületek 1-2 százalékát tudjuk öntözni. Az öntözési beruházások megvalósításához június 30-ig pályázati forrás is elérhető.

Öntözőcsövek magyar gyártótól, gyári áron

Az öntözési beruházások megvalósításában gyakorlattal rendelkező Budvill és Társa Termelő és Szolgáltató Kft. egy 100%-os magyar tulajdonú cég, amely 30 éve működik sikeresen a hazai piacon, a cég villanyszerelési anyagok gyártásával kezdte meg tevékenységét több évtizeddel ezelőtt.

Ma már a mezőgazdasági műanyagtermékek gyártása is a főtevékenységek közé tartozik, az öntözési beruházásokat tervező gazdák megbízható partnere lehet a gyári árakat garantáló Budvill Kft.

10 db extruder és 18 db fröccsöntő gép áll rendelkezésre a magas szakmai standardek szerinti termék-előállításhoz, több, mint 200 féle Budvill és Instamax márkanév alatt futó termék kerül ki a gyártósorról. A mezőgazdasági öntözőrendszerekben való felhasználásra kifejlesztett a polietilén (PE) cső UV-adalékkal készül, amelynek köszönhetően a talajfelszínen történő alkalmazás során ellenállóbb lesz a cső anyaga a napsugárzással szemben, így értékálló befektetésnek számít, ha ezekkel a csövekkel épül ki az infrastruktúra.

Van-e készleten?

Az elmúlt 1-1,5 évben ezt a kérdést rengeteg mezőgazdasági gépet és alkatrészt forgalmazó vállalat megkapta, a Budvill erre a kérdésre könnyedén tud igennel válaszolni, hiszen hazai gyártóról van szó, akitől közvetlenül rendelhetnek termékeket a gazdálkodók.

A Budvill öntözőcső-ajánlata

Polietilén nyomócsövek PE80 SDR 17,6 – elérhetők 6, 8, 10 bar-os kivitelben

Termék neve Tömeg (méter/kg)
PE80V 16X2.0 ÖNTÖZŐCSŐ
0,1
PE80V 20X2.0 ÖNTÖZŐCSŐ
0,13
PE80V 25X2.0 ÖNTÖZŐCSŐ 0,15
PE80V 32X2.0 ÖNTÖZŐCSŐ
0,196
PE80V 40X2.3 ÖNTÖZŐCSŐ 0,283
PE80V 50X2.9 ÖNTÖZŐCSŐ
0,435
PE80V 63X3.6 ÖNTÖZŐCSŐ
0,681

Közvetlen ajánlatért keresse a Budvill Kft. szakértőjét, Bálint Tamást!

Telefon: 06 70 318 6660

Email: ontozes@budvill.hu

www.budvill.hu