A márka 75 éves fennállását különleges felszereltséggel ünneplik. Kívül és belül is világoszöld színnel, mindkét tengelytávval rendelhető a limitált szériás modell. A hagyománytisztelet mellett helyet kapott a modern technológia is 3D kamera, LED mátrix fényszórók, és terepviszonyokhoz programozható menetdinamika formájában.Fejet hajt az előd előtt a 75. évfordulós új Defender

1948-ban mutatták be az első Land Rover szériát az Amsterdam Motor Show-n, ezzel az egyetlen típussal indult el a márka világkörüli útjára. A hagyományt azóta is próbálja ápolni a gyár: hiteles, terepjárásra alkalmas 4x4 hajtású modelleket (is) kínál. A mostani Defenderben összegyúrták a márkára mindig jellemző terepképességet, felhasználhatóságot, és luxust – sajnos a többi modellből az első kiveszett, a második véleményes.

Magyarországon sokaknak ez a kép ugrik be, ha meghallja a Defender szót

Magyarországon sokaknak valami ilyesmi kép ugrik be, ha meghallják a Defender szót – fotó: Pixabay

Először látható a limitált zöld színben

Az exkluzív "Grasmere" zöld szín először látható a Defender szérián, ráadásul színazonos felnikkel és belső térrel. Természetesen a dizájn nem ment a használhatóság rovására, strapabíró anyagokból készült, még ha nem is mosható ki slaggal, mint a régi modell.

Furcsa, hogy nem olívazöld, de a gyűjtőket ez nem fogja zavarni

Furcsa, hogy nem olívazöld, de a gyűjtőket ez nem fogja zavarni – fotó: Land Rover

A bemutatón Stuart Frith főmérnök megerősítette, hogy a vásárlók imádják az új Defendert, nem csökken az érdeklődés, ezért is fontos a limitált szériás évfordulós modell, mely ötvözi a hagyományt a modern technikával. A bemutató óta világszerte 50 díjat nyert a jelenlegi modell.

Elhúzható vászontetővel vagy panoráma-napfénytetővel is rendelhető. A hosszú tengelytávú modell (110) kérhető plug-in hybrid (PHEV) kivitelben is, a szokásos dízel és benzinmotor pedig szintén kap némi elektromos támogatást a fékerővisszanyerésből (MHEV).

Forrás: Land Rover; képek: Land Rover, Pixabay