Sípos Szabolccsal, a Petrányi-Autó Kft. marketing vezetőjével beszélgettünk a pick-up szegmens autóiról, amelyek az utóbbi időben méltatlanul a háttérbe szorultak az elektromos autók és SUV-ok mellett. Három autót teszteltünk, – két Fordot és egy RAM-et – a Ford Ranger legújabb ötödik generációját a Ford Ranger Wildtrak-et, ami kifejezetten munkás autó, a 300 lóerős Ford Ranger Raptor-t, és az igazi V8-as 401 lóerős RAM pick-upot.

A MATE Tangazdaság Nonprofit Kft. biztosította számunkra a helyszínt Babatvölgyi tangazdaságában a Ford Ranger Wildtrak kipróbálásához. A Rangerek ötödik generációja, 205 lóerős biturbo dízellel szerelődik, és olyan belső kényelemmel rendelkezik, ami akár személyautó szintjén is megállja a helyét, így nemcsak munkás-, hanem családi autónak is megfelel. A futóműve jól kezeli a terepi viszonyokat, de nagyon jól vezethető közúton is – állíthatóak a vezetési stílusok is. Praktikus pakolórekeszekkel és pohártartóval is rendelkezik.

A következő kipróbált pick-up egy full-size (csaknem 6 méter hosszú) V8-as 401 lóerős RAM volt, annak is a hosszított változata, aminek a platóhossza csaknem 2 méteres (196 centi). Minőségi anyagokból készülő esztétikus beltér, kényelem és funkcionalitás jellemzi. A kényelmet szolgálja a lenyíló küszöb is. Van egy TRX verziója is, ami 702 lóerős és kompresszoros 6,2 literes HEMI V8-as motorral van szerelve.

A harmadik tesztelt pick-up a 292 lóerős, V6-os, benzines 3000 köbcentis Ford Ranger Raptor volt, amit tereprali képességekkel ruháztak fel. Mint elhangzott "igazi férfias játékszer" azoknak, akik a rallycross élményét akarják élvezni.

További részletek a videóban.

Munka, hobby vagy adrenalin? Bármelyik is a cél a Petrányi- Autó Kft.-nél megtalálhatod a fentebb bemutatott pick-upokat. Keresd őket az alábbi elérhetőségeken:

Petrányi-Autó Kft.

petrányi