Pais Istvánnal a Huminisz szakértőjével sikerült pár mondatot váltanunk az AGROmashEXPO-n, ahol ugyan a Huminisz idén nem készült külön standdal, de számos munkatárs így is kilátogatott a Hungexpo területére. A teljes egészében magyar tulajdonú, szakmai alapon szerveződött cég idén ünnepli 10. születésnapját. Sok éves tapasztalattal a hátuk mögött a növénykondicionálás és növénytáplálás terén, a tavalyi év mérlegéről kérdeztük Pais Istvánt.

A szakember elmondta, a huminsavas növénykondicionálók, a KONDISOL termékek, amelyekben a humin-és fulvósavakon kívül számos a növény számára hasznos anyag található, nagyon jól beváltak. A szinergia hatás miatt ezeket a növénykondicionálókat adott SOLVITIS lombtrágyával javasolják kijuttatni. Ez az együtthatás – növényélettani szempontból – a növény bizonyos fenofázisaiban nagyon előnyös. Ezzel felerősödik mind a lombtrágyák, mind a huminsavak hatása.

Megtudtuk, a cég számára nagyon fontos a fejlesztés, hiszen minden évben új termékekkel készülnek a magyar gazdálkodók számára. Az elmúlt év sikersztorija egyértelműen a SOLVITIS MAGNETO termék volt. Magas nitrogén, kén és magnézium tartalommal rendelkezik. A piacon jelen lévő hasonló termékek közül kiemelkedik abban, hogy 4 mikroelemet és Norvégiából származó, kiemelkedő minőségű lignoszulfonát kelátképzőt tartalmaz. Az előzőekben már említett szinergia miatt javasoljuk a KONDISOL termékkel együtt kijuttatni. 4-4 literes kombinációban nagyon jó ár-érték arányt biztosít, és ha ehhez hozzákapcsoljuk az elért eredményeket is, nem csoda, hogy a gazdák kifejezetten megszerették.

Ezen túlmenően, nagy siker volt még a magas kén és nitrogén tartalmú SOLVITIS SN levéltrágya is. A termék sikerét látva hamarosan elérhető lesz a tavalyi év egyik új fejlesztése a SOLVITIS SK magas kálium és kén tartalmú lombtrágya is.

Az idei évre irányuló kérdésünkkel kapcsolatban Pais István elmondta, már bejelentették az áraikat. A már említett SOLVITIS SK ebben az évben fog megjelenni a polcokon és ezzel kiegészül a komplex technológiájuk, ami gyakorlatilag 4-5 liter KONDISOL, hozzá 2-3 liter SOLVITIS, ami 6-8 ezer literes hektárköltséget képvisel. A legjobb hírt a végére tartogattuk.

10 éves fennállásának alkalmából a cég minden termékére 10 százalék kedvezményt biztosít február 29-ig.

A Huminisz 2015 óta saját telephelyen, Gyenesdiáson található, 19 termékkel és 16 szaktanácsadóval állnak a termelők rendelkezésére. Érdemes figyelni a cég honlapját. Itt megtalálhatók az eredményeik, a termékeik és az illetékes kollégák elérhetőségei.