A Precision Planting technológiai rendszereket mutatta be a cég magyarországi munkatársa az AGROmashEXPO kiállításon, aki az agrártechnológiai vállalkozásról beszélve elmondta, mennyire fontos számukra, hogy a gazdálkodók által megvásárolt hibrid vetőmagokban rejlő genetikai potenciál érvényesülni tudjon.

A cég standjánál hatalmas volt az érdeklődés, sok kérdést tettek fel a gazdák a kiállított vetőgépekről.  A szakemberek a válaszadás mellett különböző vetési problémákat is szemléltettek  - mi történik, ha túltömörítik a talajt vagy nem sikerül a vetőmagokat a magárok aljára elhelyezni. Ezekre a problémákra kínál a cég technológiai megoldásokat.

Az egyik pultnál egy hatsoros vetőgépet modelleztek annak érdekében, hogy megmutatható legyen mennyire fontos az, hogy pontosan kövessük, mi történik a vetőgépen. Hiszen nemcsak a tőszám lényeges, hanem azt is tudni kell, hogy miként állnak a duplázások, kihagyások, tőtávolságok. Ez a monitoron sorra lebontva követhető és szükség esetén módosítható. Optimalizálja a vetési döntéseket, hiszen valós időben jeleníti meg a teljesítményt és a szántóföldi körülményeket; magról magra.

Nagy volt az érdeklődés a FurrowForce aktív kétlépcsős lezáróegység iránt, ami képes eltüntetni a légbuborékokat, a letömörített magárokfalat, így megőrzi a talajnedvességet.

A szakember elmondta, hogy a termékeik iránti érdeklődés jelenleg nagyobb, mint a kapacitásuk, de a szállítást folyamatosan biztosítani tudják. Így vetés idejére a gazdák részére biztosítani tudják az eszközöket.

A cég márkafüggetlen, retrofit cég, így az elsődleges céljuk a meglévő vetőgépek felokosítása. Ennek révén az eszközeik kompatibilisek a legtöbb nyugati márkával, a paletta pedig évről évre bővül.

További információkért keresd fel a Precision Planting Magyarország Facebook oldalát vagy keresd Szádeczki István régióvezetőt az alábbi eléréhetőségek valamelyikén:

Telefon: +36 70 930 8870
E-mail: iszadeczki@precisionplanting.com

precision planting