A DeLaval VMS™ V300 fejőrobottal a tejtermelés még személyesebbé, pontosabbá és gazdaságosabbá válik. A rendszer lehetővé teszi, hogy minden egyes telepet, gazdálkodót, tehenet, sőt tőgybimbót egyedileg tudjunk kezelni, valamint személyre tudjuk szabni a műveleteket az egyedi igények alapján, hogy jobb körülményeket tudjunk teremteni a gazdák, a dolgozók, a tehenek, a gazdaságok és a családok számára.

DeLaval InSight™ kamerarendszer

• 99.8%-os felhelyezési arány
• 99%-os tőgyfertőtlenítés találati arány
• 10%-kal nagyobb teljesítmény
• Akár 50%-kal gyorsabb felhelyezési idő
• Nincs szükség a tőgybimbók helyzetének kézi betanítására

DeLaval InSight™ kamerarendszerrel a kar sokkal gyorsabban, finomabban, pontosabban és hatékonyabban végzi az előkészítést, fejést és utófertőtlenítést – fotó: DeLaval

Amikor a DeLaval VMS™ V300 működését figyeljük, két dolog azonnal feltűnik. Mennyire nyugodtak a tehenek a fejőállásban és mennyire finoman, simán és gyorsan végzi a robotkar a tisztítás, előkészítés, felhelyezés és utófertőtlenítés ismétlődő műveleteit.

Mindezt a DeLaval InSight™ technológia teszi lehetővé, amely az eddigi legfejlettebb TOF kamerát, hardvert és képfeldolgozó szoftvert integrálja egy összetett rendszerben, így a kar sokkal gyorsabban, finomabban, pontosabban és hatékonyabban végzi az előkészítés, fejés és utófertőtlenítés műveleteit, mint bármikor ezelőtt.

A DeLaval InSight™ kamerarendszer minden egyes fejésnél felméri és megtanulja minden egyes tehén tőgyalakulását és tőgybimbó elhelyezkedését. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy már a tehén legelső robotba lépésekor sem szükséges a tőgybimbók helyzetének kézi betanítása, a rendszer magától elvégzi azt. Így egyrészt a tehenek nyugodtabbak az állásban, másrészt jelentős munkaidő megtakarítás is elérhető.

DeLaval PureFlow™ komplett tőgyelőkészítés

• Naponta több, mint 3500 kg tej
• VALÓDI tőgynegyed fejés 4 ICAR minősített tejmérővel
• Nincs elvesztegetett kiváló minőségű tej
• Kiváló higiénia

tejelő tehenészet

A tőgyelőkészítés: minden tőgybimbó tisztítása, stimulálása és előfejése a legjobb tejleadási teljesítmény eléréséhez – fotó: DeLaval

Minden az előkészítésen múlik – a DeLaval PureFlow™ nem csak tisztítja a tőgybimbókat, hanem komplett előkészítést végez. Az átlátszó előkészítő kehelyben figyelemmel kísérhetők a folyamatok: minden egyes tőgybimbó tisztítása, stimulálása és előfejése a lehető legjobb tejleadási teljesítmény eléréséhez.

Az előfejt tejet és a tisztításhoz használt vizet teljesen elkülönítve kezeli, az nem érintkezhet a tartályba fejt tejjel. Az előkészítési folyamat paraméterei széleskörűen beállíthatók, és lehetséges tisztító szer használata is a kehelyben, amely hozzájárul a lehető legnagyobb fokú tisztasághoz a tőgybimbó előkészítés során. A fejés befejezése után az átfogó tisztítási műveletek részeként a DeLaval PureFlow™ kelyhet automatikusan kívül-belül kiöblíti és megtisztítja a VMS V300 rendszer.

Tehén fejése fejőrobottal

A tőgyelőkészítés után megkezdődik a fejés a tisztított kehelybe – fotó: DeLaval

DeLaval InControl™ mobiltámogatás

• Érintőképernyőről vagy mobiltelefonról / táblagépről vezérelhető
• Nem szükséges érintőképernyő
• Távoli elérés lehetséges
• Megfigyelő kamerák képe is megjeleníthető

Mobiltelefonról vezérelhető fejőrobot feji a tehenet

A mobiltámogatás könnyebb kezelhetőséget nyújt, és később elemezhető adatokat tárol – fotó: DeLaval


A DeLaval InControl™ mobiltámogatás egyfelől megkönnyíti a DeLaval VMS™ V300 vezérlését és ellenőrzését, másrészről könnyen értelmezhető riportokat, elemzéseket és egyéb információkat szolgáltat a napi döntések meghozatalához.

A DeLaval InControl™ segítségével figyelemmel kísérhető a tehenek teljesítménye, megjeleníthetők a különböző statisztikák valamint a rendszer beállításait is el lehet végezni vele, ráadásul az összes funkció bárhonnan, bármikor elérhető. Az érintőképernyő, táblagép vagy mobiltelefon használatával a VMS V300 teljeskörűen vezérelhető, figyelemmel kísérhetők a napi rutinok és az egyedi tehén adatok és minden információ megosztható a gazdaság összes dolgozója között.A DeLaval InControl™ használatával nem szükséges az érintőképernyő sem a robotokon! Elsőként használtunk érintőképernyőt az automatikus fejési rendszereknél, és most elsőként jutottunk olyan technológiai szintre, hogy el is tudjuk hagyni azt, ha partnerünk nem igényli!

A DeLaval több fejőrendszert épített már a világon, mint bárki más. A több mint 135 éves tapasztalat biztosítja, hogy aki a DeLaval VMS™ V300 fejőrendszert választja, nem csak egy fejőrobotot kap, hanem egy olyan megoldást, amely teljeskörű választ ad az élelmiszerbiztonság, munkahatékonyság, jövedelmezőség és állatjólét mai és jövőbeni kihívásaira.

Bővebb információért látogasson el weboldalunkra!

Vagy keressen minket e-mail címünkön: hungary.info@delaval.com

Az adatok teszt és referencia telepekről származnak. Az eredmények a telepi körülményektől függően változhatnak.