A jószágokat csak mezőgazdasági céllal lehet értékesíteni. A májusban hozott rendelet azonban csak tovább élezte a hindu-muszlim ellentétet, és az elmúlt hónapokban muszlimok meglincseléséhez vezetett egy olyan országban, ahol meglepő toleranciában éltek egymás mellett hinduk, muszlimok, keresztények, szikhek, párszik és dzsainisták – írja a Syngenta blog.

De hogy a hit világából leszálljunk a földre: sok, a tiltás miatt a hinduizmus előírásait csak lazán követő hindu nyakán ottmaradt a szarvasmarha, amivel családjukkal át akarták hidalni a 140 éve legdurvább aszály okozta anyagi összeomlást. Vagyis azért akarták eladni a tehénkét, hogy ne haljanak éhen.

szarvasmarha

Indiában a szarvasmarhát csak mezőgazdasági céllal lehet értékesíteni – fotó: Shutterstock

Narendra Modi kormányának nem egy lépését bélyegezték már ámokfutásnak, azonban most arra is figyelmeztet az indiai Daily Nation szemleírója, hogy az angolok távozta után a független India alapító atyái az állam és a vallás elválasztását támogatták. Ma pedig a kormányzó Bharatiya Janata párt a hinduizmus olyan elszigetelt formáját propagálja, amelynek kevés köze van a vallás eredetéhez vagy a mindennapok sok évszázados gyakorlatához.