Az állattenyésztési szakmai képviselőit, a kisgyermekes családokat, az általános és középiskolai diákcsoportokat és az érdeklődő nagyközönséget egyaránt magas színvonalú, interaktív programok várják a KÁN Egyetemi Napokon, amely október 1-3. között kerül megrendezésre a kaposvári Pannon Lovasakadémia területén.

KÁN Egyetemi napok

Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora a rendezvény kapcsán kiemelte, hogy az Egyetem számára ezúttal is elsődleges a pályaválasztás előtt álló fiatalok, valamint szüleik és tanáraik megszólítása. Épp ezért a háromnapos forgatagon a szórakoztató programok mellett központi szerepet kap az agráréletpálya és az agrár-felsőoktatás népszerűsítése is. A MATE Udvarban minden érdeklődő interaktív módon kaphat ízelítőt az Egyetem fő képzési és kutatási területeiről, szakjairól, campusairól és intézeteiről, méghozzá elsőkézből az intézmény oktatóitól és hallgatóitól.

A KÁN keretében számos szakmai konferencia is megvalósul

Az első nap 11:30 órakor kezdődő Vidékfejlesztési Konferencián például a 2021-2027 közti közös agrárpolitika finanszírozási kérdéseiről esik szó, amelynek keretében már idén és jövőre 1500 milliárd forint támogatást hirdetnek meg a gazdák számára. A kerekasztal-beszélgetésen Lázár János kormánybiztos, Navracsics Tibor kormánybiztos, Stumpf István kormánybiztos és Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora olyan fajsúlyos kérdéseket járnak majd körül, hogy hogyan lehet hatékonyan felhasználni a rendelkezésre álló forrásokat, amely termékpályák kapjanak prioritást a fejlesztések során és felkészült-e az intézményrendszerünk ekkora összeg elköltésére.

ló szénát eszik

Lesz szórakoztató lovasprogram, kisállat simogató, fejési és nyírási és patkolókovács bemutató – fotó: Pixabay

A KÁN Egyetemi Napok elmaradhatatlan eleme lesz a szórakoztató lovasprogram, a kisállat simogató, a fejési és nyírási bemutató és a patkolókovács bemutató, sőt a látogatók megismerkedhetnek a vidéki élet kihívásaival is. Az állattenyésztési seregszemlét tovább gazdagítják a kulturális, interaktív, szórakoztató és kézműves előadások, bábjátékok, a nagysikerű Mesetérkép, valamint a Bagossy Brothers Company péntek este 20 órakor kezdődő koncertje.

Az esemény hivatalos honlapja: https://kaposvarinapok.hu/

Ez a megjelenés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel történt együttműködés keretében jött létre.