Birsalmás csoda – egy falatnyi napfény a hidegben

Ha van otthon birsalmád, ne hagyd, hogy a kamra sarkában unatkozzon! Egy szupergyors birsalma kompótot készíthetsz belőle. Egyszerűen hámozd meg és szeleteld fel a birsalmát, dobd egy lábosba, szórj rá pár kanál cukrot, egy kis fahéjat, és önts alá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd puhára, és már kanalazhatod is – magában, vagy joghurtba keverve. Tuti, hogy a gyerekek is rá fognak kapni!


Sütőtökkrémleves – a tél legkrémesebb meglepetése

Nincs is jobb, mint egy forró sütőtökkrémleves, amikor odakint csíp a hideg! Egy közepes méretű sütőtököt vágj fel kockákra, tegyél mellé egy-két sárgarépát, egy fej vöröshagymát és némi fokhagymát. Pirítsd meg egy kis olajon, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor minden puha, turmixold le, sózd, borsozd, és csempéssz bele egy csipet szerecsendiót. Egy kis tejszínnel vagy tejföllel még krémesebb lesz – garantáltan mindenki repetázni fog!

Káposztás tészta – a magyar tél örök kedvence

A káposztás tészta igazi klasszikus, ami most újra hódít! Egy fej káposztát reszelj le, sózd be, és hagyd állni egy kicsit. Ezután pirítsd meg kevés olajon, szórj rá ízlés szerint cukrot, és hagyd, hogy szépen karamellizálódjon. Közben főzd ki a tésztát (legjobb a kockatészta), majd forgasd össze a káposztával. Frissen őrölt borssal tálalva egyszerűen mennyei!


birs

Fotó: Pixabay

+1 Tipp: Mindig a kertből!

Ha teheted, használd a saját vagy helyi termelőktől beszerzett alapanyagokat! Így nemcsak finomabbak, de egészségesebbek is lesznek az ételek, és a hazai gazdaságot is támogatod.

Ne hagyd, hogy a tél unalmas legyen – varázsolj színt és ízeket a mindennapokba ezekkel a pofonegyszerű receptekkel!

Indexkép: Pixabay