7 fajta minőségi mátrai szőlő ingyenes bogyózással – bornak - pálinkának – Zenit - Rizlingszilváni - Sauvignon blanc - Szürkebarát - Zweigelt - Kékfrankos - Olaszrizling

Heves vármegye, 3261 Abasár
10
Ár |
200 Ft |
Eladásra kínált mennyiség |
1 |
Mennyiségi egység |
kilogramm |
Leírás
Kedves szőlőkedvelők!
Mátrai családi gazdaságunk Abasáron idén is szeretettel kínálja Önöknek gondosan ápolt szőlőültetvényünk gyümölcseit.
A kedvező időjárásnak köszönhetően már augusztus első felében megkezdődött a szüret, és egész őszig válogathat a friss, illatos, zamatos borszőlő fajták közül.
Az ár tartalmazza a bogyózást!
Szőlőfajták érési sorrendben:
1. Zenit – közepes illatú, finom muskotályos beütéssel. Bázisbor, házasítás alapja, pálinkának is kiváló. Harmonikus, gyümölcsös bor születik belőle, mindig jó cukorfokkal.
2. Rizlingszilváni – könnyű, semleges, gyorsan érik. Tömegbornak kiváló. Lágy, friss, gyümölcsös pálinka és üde, könnyű bor készíthető belőle.
3. Sauvignon blanc – nemzetközi, fajtajelleges bor: bodza, csalán, zöldalma aromákkal. Intenzív, gyümölcsös pálinka és illatos, elegáns fehérbor alapja.
4. Szürkebarát (Pinot gris) – vastagabb héjú, rózsás színű szemek. Testes, magasabb alkoholtartalommal. Elegáns, telt bor és lágy, finom pálinka készíthető belőle. Különleges prémium szőlő.
5. Zweigelt – vörös bogyós, lágy tanninok, közepes test. Kellemes vörösbor, friss, könnyen iható, pálinkának is kiváló.
6. Kékfrankos – magyar klasszikus, savban gazdag, meggy- és cseresznyeízű. Testes, karakteres pálinka és kiváló minőségű, érlelhető vörösbor alapanyaga. Nagyon jól értékesíthető.
7. Olaszrizling – késői fajta, mandulás kesernyével, változatos minőségben. Száraz, tartalmas, jó savú, harmonikus fehérbor és lágy, gyümölcsös pálinka készíthető belőle. Abasár jellegzetes szőlője.
Abasár a Mátraalja egyik leghíresebb borvidéke, ahol a szőlőtermesztés évszázados hagyományokra épül. A vulkanikus, riolittufás talaj kiválóan őrzi a nedvességet és jó vízelvezető. A Mátra napsütéses óráinak magas száma és a hegyek védelme kedvez a lassú, egyenletes érésnek, ami különösen jó a fehérszőlők, de a kékszőlők számára is.
Átvétel menete:
1. A kívánt mennyiséget előjegyezzük.
2. A szüret előtt pár nappal egyeztetjük az átvétel pontos idejét.
3. Tejes ládába szüreteljük a szőlőt.
4. A bogyózás előtt itthon lemérjük a mennyiséget.
5. A bogyózó a szőlőt azonnal műanyag tartályba szivattyúzza.
Várjuk szeretettel Abasáron, ahol minőségi borszőlő várja a bor és pálinka kedvelőit!
Hirdetés azonosító: 7521559
Frissítve: 2025. augusztus 26. 11:12