7 fajta szőlő - ingyen bogyózás – bornak, pálinkának - Zenit - Rizlingszilváni - Sauvignon blanc - Szürkebarát - Zweigelt - Kékfrankos - Olaszrizling

Heves vármegye, 3261 Abasár
10
Ár |
190 Ft |
Eladásra kínált mennyiség |
1 |
Mennyiségi egység |
kilogramm |
Leírás
Kedves Szőlőkedvelők! :)
Mátrai, családi gazdaságunk Abasáron idén is szeretettel kínálja Önöknek gondosan ápolt szőlőültetvényünk gyümölcseit.
A kedvező időjárásnak köszönhetően már augusztus első felében megkezdődött a szüret, és egész őszig válogathatnak a friss, illatos, zamatos szőlőfajták közül.
Az ár tartalmazza a bogyózást.
Szőlőfajták érési sorrendben:
1. Zenit –
Leírás: Közepes illat, finom muskotályos beütéssel. Többnyire bázisbor vagy házasítás alapja. Pálinka: Könnyed, friss, enyhén fűszeres, gyümölcsös pálinka.
Bor: Harmonikus, gyümölcsös bor születik belőle, könnyen fogyasztható és mindig jó cukorfokot ad. Pálinkának is gazdag alapanyag.
2. Rizlingszilváni –
Leírás: Könnyű, semleges, gyorsan érik. Tömegbornak kiváló.
Pálinka: Lágy, friss, visszafogott, gyümölcsös karakterű pálinka.
Bor: Üde, friss, könnyű bort ad, barátságos savaival. Gyorsan feldolgozható, pálinkába is jó alap.
3. Sauvignon blanc –
Leírás: Nagyvilági fajta, erősen fajtajelleges: bodza, csalán, zöldalma aromák.
Pálinka: Intenzív, fűszeres-gyümölcsös aromájú pálinka.
Bor: Nagy piaci értékű, illatos, elegáns zamatos fehérbor. Hordós és reduktív stílusban is kiváló.
4. Szürkebarát (Pinot gris) –
Leírás: Vastagabb héjú, rózsás színű szemek. Testes, magasabb alkoholt ad.
Pálinka: Semlegesebb, de elegáns, lágy, finom gyümölcsaromákkal rendelkező pálinka.
Bor: Elegáns és telt bor alapanyaga, kissé fűszeres karakterrel. Bő termésű, jó cukorfokkal, kiválóan pálinkásítható is. Jó minőségben prémium kategóriát képviselhet.
5. Zweigelt –
Leírás: Vörös bogyós gyümölcsös, lágy tanninok, közepes test.
Pálinka: Közepesen testes, lágyabb, gyümölcsös aromájú pálinka.
Bor: Lágyabb vörösbor, friss, könnyen iható, jó házasításokhoz. Pálinkának is jól használható.
6. Kékfrankos –
Leírás: Magyar klasszikus. Savban gazdag, fűszeres, meggy- és cseresznyeízű.
Pálinka: Testes, karakteres, gyümölcsös ízű pálinka.
Bor: Nagyon jó vörösbor, tartós, érlelhető, sok borvidék alapfajtája. Kiváló értékesíthetőség.
7. Olaszrizling –
Leírás: Késői fajta, mandulás kesernyével, nagyon változatos minőségben.
Pálinka: Semlegesebb, lágy, könnyed, gyümölcsös aromájú pálinka.
Bor: Száraz, tartalmas, jó savú fehérbor. Finom, harmonikus bor születik belőle, jó cukorfokkal. Pálinkának is remek. Abasár jellegzetes szőlője, bora.
Abasár a Mátraalja egyik leghíresebb borvidéki települése, ahol a szőlőtermesztés évszázados hagyományokra épül. A terület talaja vulkanikus eredetű, riolittufás, amely kiválóan őrzi a nedvességet, ugyanakkor jó vízelvezető képességgel is bír. Ez biztosítja, hogy a szőlőszemek lédúsak, zamatosak és gazdag aromájúak legyenek. A Mátra napsütéses óráinak magas száma és a hegyek védelme kedvez a lassú, egyenletes érésnek, ami különösen előnyös a fehérszőlőknek, de a kékszőlők is mély színt és telt ízt kapnak.
Hogyan zajlik az átvétel?
1. A kívánt mennyiséget előjegyezzük.
2. A szüret előtt pár nappal egyeztetünk az átvétel pontos dátumáról.
3. Tejes ládába szüreteljük a szőlőt.
4. A bogyózás előtt itthon lemérjük a mennyiséget.
5. A bogyózó a szőlőt azonnal műanyag tartályba szivattyúzza.
Várjuk szeretettel Abasáron!
Hirdetés azonosító: 7516768
Frissítve: 2025. augusztus 19. 15:13