A korábbi évekhez hasonlóan, az élelmiszerlánc szereplőinek idén is május 31-ig kell benyújtaniuk felügyeleti díj bevallásukat. Az adatszolgáltatást célszerű mielőbb megtenni, amihez az elektronikus felület már jelenleg is rendelkezésre áll – írja tájékoztatójában a Nébih.

bevallás

Az adatszolgáltatást célszerű mielőbb megtenni – fotó: pixabay.com

A felügyeleti díj bevallási felülete a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében, a Felügyeleti díj menüpontban érhető el. Az ügyintézést vállalkozások esetében végezheti meghatalmazott, vagy a cég önálló képviseletére jogosult személy. A teljesítés végső határideje – minden kötelezett esetében – 2024. május 31-e.

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidő lejárta után, a bevallási felületen érhetik el az érintettek.

A megállapított felügyeleti díj a kiépített központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszer (EFER) segítségével online is kiegyenlíthető (https://upr.nebih.gov.hu/ng/ugyintezes/egyenleg).


Az első részlet befizetési határideje 2024. július 31., míg a másodiké 2025. január 31. lesz.

A felügyeleti díjjal kapcsolatban hasznos információk olvashatóak az alábbi oldalon: portal.nebih.gov.hu/egyeb/gyakran-ismetelt-kerdesek/felugyeleti-dij

A bevallással kapcsolatos kérdésekben a Nébih Ügyfélszolgálata az alábbi elkülönített csatornákon áll az ügyfelek rendelkezésére:

Telefon: 06/1/336-9024
E-mail: felugyeletidij@nebih.gov.hu

A hatóság javasolja az érintetteknek, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását mihamarabb nyújtsák be – olvasható a Nébih honlapján.