A kemény telek elmaradása következtében mind több horgász szeretne hódolni szenvedélyének az ünnepek között, illetve alatt. Ebben az időszak elsősorban keszeg, de enyhébb napokon ponty, illetve éjszaka süllő is fogható mólókról. Ráadásul az év végéhez közeledve egyre több a kérdés is gyűlik a horgászokban, ezekre ad választ honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Mint írják, az egyik legfontosabb információ, hogy a balatoni horgászjegyek árai jövőre nem emelkednek.


A másik: a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a 2023. évre érvényes állami horgászjegyek és a balatoni éves területi jegyek 2024. január 31-ig érvényesek. Akik időszaki jeggyel horgásznának, a 24 vagy 72 órás, illetve a 10 napos, de akár a behúzós jegyeket is megvásárolhatják még januárban a 2023-ra érvényes állami jegyekkel.

A 2024-re érvényes balatoni éves jegyek értékesítése várhatóan 2024. január 10-én kezdődik. Ám fontos tudni, hogy 2024-re szóló éves jegyet csak olyan horgász tud majd váltani, aki már a 2024. évre érvényes állami jeggyel rendelkezik! Ugyanez igaz az időszaki jegyekre február 1. után.

Az értékesítési helyekről a társaság honlapján lehet tájékozódni.


Online területi jegy a www.horgaszjegy.hu oldalon vásárolható a MOHOSZ tájékoztatása szerint az ünnepek alatt is.

A fogási naplók leadási határideje 2024. február 28. A naplókat összesítve, kitöltve kell leadni ott, ahol azt kiváltották, vagy ahol a 2024. évi állami jegyet váltani fogják.

Január első hetében válik publikussá a 2024-es Balatoni Horgászrend végleges verziója, amelynek szövegét az időközben megjelenő új jogszabályokkal szeretnék összhangba hozni – azonban lényeges változtatást nem terveznek.

Indexkép: Pixabay