Kisteleki Gergő az Agroinform standon vendégeskedett Harris Hawk tojójával. Gergő a Magyar Nemzeti Ragadozómadár-védő és Solymász Egyesület tagja és több mint húsz madarat nevel. A röptetési bemutató után, a fiatal szakembertől megtudtuk, hogy a solymászat, mint hungarikum nem csupán kedvtelés, hanem életmódot is jelent a ragadozómadarak szerelmeseinek.

A kutyás bemutatók is egymást követik az "A" pavilonban. Fotósainknak az utánkeresést sikerült lencsevégre kapni, tacskókopós vadászokkal.

A Hortobágyi Madárkórház pártfogoltja Csacsogó, egy áramütés miatt röpképtelen egerészölyv tojó. A nyugdíjas korú madár több, mint 10 éve, elsők között került a Hortobágyi Madárkórházba és azóta is ott lakik. "A levegő urainak földre kényszerülni... nem egyszerű dolog, de elfogadják a helyzetet és próbáljuk életüket így is teljessé tenni." – nyilatkozta Kovács István, a Madárkórház elhivatott munkatársa.

A Tisza-tavi Ökocentrum óriási akváriuma idén is a FeHoVa egyik fő látványossága.

A horgászati pavilonban meglepő látvány fogadja a látogatókat. Fárasztógép áll a vállalkozó szellemű látogatók rendelkezésére, így egy számítógép és a szőnyeg-távirányító segítségével profi szimulátor nyújtja a horgászat élethű élményét.

Mi a horgász-szimulátor célja? – kérdeztük Bartalos Györgyöt, a Ponty Show munkatársát. "Csupán a szórakozás... Természetesen profi horgászok révén a fiatalok horgász-technikájának csiszolásában is segítünk játék közben, de elsődleges cél a horgászok kikapcsolása, szórakoztatása...
Reformon esik át a magyar horgászat." – nyilatkozta bizakodóan a szakember.

"A magyarok a pecázástól a kulturált horgászat irányába haladnak az évek során - és ez nagy örömmel tölt el minket."

A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. akváriumai előtt az új horgász-generáció...