Újabb elmarasztaló döntést hozott a területileg illetékes kormányhivatal halgazdálkodási hatósága Cs. G. balatonlellei lakossal szemben, aki így már háromszori szabálysértésével közel félmilliós halvédelmi bírságot és hatéves horgászattól való eltiltást kapott – írja a pecaverzum.hu.

Már korábban is szabtak ki halvédelmi bírságot vele szemben, de ez nem tántorította el attól, hogy újabb szabálysértést kövessen el, azonban újra rajtakapták.

A tavalyi év során három halőri ellenőrzés következményeként összesen 498.750 forintos büntetést szedett össze, és 72 hónapra, azaz hat évre kizárták a horgászatból.

Tavaly a már korábban is eltiltott, megbírságolt és esetenként akár hat bottal is pecázó F. Gy. balatonfűzfői lakost négyszer marasztalta el a halgazdálkodási hatóság, és 2.225.475 forintos halvédelmi bírsággal és száz hónapos horgászattól való eltiltással büntette. Ő a balatoni csúcstartó a szabálytalan horgászok körében.


„Ismétlődő szabálysértés esetén a hivatal bírsághatározataiban a jogszabályokban meghatározottak szerint folyamatosan növekvő összegű bírságokat és egyre hosszabb mértékű horgászattól való eltiltást szab ki" – írta a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal a Pecaverzum megkeresésére. Azt is közölték, hogy amennyiben a szabálysértő a bírság megfizetésének nem tesz eleget, a hivatal a bírsághatározatokat a végrehajtó hatóságnak átadja végrehajtásra. Azonban hangsúlyozták: a kiszabható bírságoknak és eltiltásoknak van felső határa, örökös eltiltás ugyanakkor nincs.

Indexkép: Pixabay