Fórum
Cikkajánló

Kína uralja a globális eperpiacot – de miért?
Drónok, mesterséges intelligencia és hatalmas ültetvények segítik a világ...
Sajtóközlemény
_fill_540x300_0.jpg)
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
809 hozzászólás
Van valakinél olyan, hogy starfire antennáról Y kábelle RS232-n keresztül vesz le GPS pozíciót egy külső monitor számára? Vagy inkább úgy kérdezném, hogy működik? Mert nálam nemigen jön le semmi, talán van valami extra trükkje?
Sziasztok !
Egy saját magam létrehozz .shp fájlt (Táblahatárt) hogyan tudok fölvarázsolni 4640-es monitorra ?
Előre is köszönöm.
Válasz RkTomi #605. hozzászólásáraKösz, de valóban nem működik ezen a frekin.
Be engedi állítani, csak nem talál sf1 jelet.
Üdv gépészek. Atu 300 irányítási beállításokkal kapcsolatosan kérnék segítséget. befogás, nyomvonaltartás ...stb értékek.
Válasz Hogel #604. hozzászólására1546.2725 Mhz.
Valaki megmondaná, hogy most milyen frekvenciára állt át az sf1 jel?
Arra gondolok, akinek mondjuk 3000 vagy 6000 antennája van és frissítés után megnézné mit ír ki a kijelző.
Kipróbálnám, hogy valóban nem lehet e az itc- t beállítani rá...
Legutóbb 1545.9675 Mhz en volt.
Válasz JDFERI #602. hozzászólásáraNem, ez ennél bonyolultabb, és erre már nem tudok részletesebben válaszolni. Nem egy sima egyenes arányosság.
Mint ahogy a különböző koordinátarendszerek közt sem ilyen egyszerű matek az átváltás.
Válasz Bárány #600. hozzászólásáraKöszönöm az iránymutatást <=(stílszerűen
).
Összehasonlítottam . Csakugyan van eltérés a tizedes jel után a 7.karaktertől egy-két értékkel.
A wgs kordináta értéke átváltható/vagy kifelyezhető méter,deciméter,centiméter-ben a tizedesjel után következő számsor arányában ?
Pl 17.12000000 méter
17.12340000 deciméter
17.12345670 centiméter
Válasz Bárány #589. hozzászólásáraKöszönöm !
Válasz JDFERI #599. hozzászólásáraEgy kis segítség:
Pontszám: ezt te adod meg, egy tetszőleges azonosító.
X, Y: a két koordináta
magasság: ha nem ismert, akkor 0 (nulla)
megjegyzés: akármi, nem kötelező
Ahány konverter, annyiféle végeredményt ad, a pár centitől a fél méterig is lehet eltérés.
A gnssnet.hu a FÖMI konvertere, azért javaslom, hogy ezt érdemes használni. De persze legjobb egyből WGS-ben kérni.
Válasz Ákos87 #586. hozzászólásáraHa nem áll rendelkezésre minden csillaggal jelölt adat EZZEL A KONVERTÁLÓVAL is átalakíthatóak az eov wgs kordináták oda-vissza. Google térképen mutatja a hejzetét.
Válasz RkTomi #595. hozzászólásáraPedig már azt hittem, lesz 5000 Ft-ért eladó...
Válasz RkTomi #595. hozzászólásáraEz érdekes volt, engem nem érint, de sokaknak "életbevágó" lehet! Köszi
Válasz später77 #594. hozzászólásáraForgalmazók azt mondják hogy kb 2008-2009-ben adták el az utolsó ITC antennát, mert akkor jött a 3000-es.
A videó szerint megoldható továbbra is ITC antennák használata:
ITC antenna
Válasz RkTomi #575. hozzászólásáraITC-t meddig lehetett újonnan vásárolni?
Válasz _cseryagro_ #592. hozzászólásáraA 3000-es antennák tökéletesen működnek.
Válasz A.I. #591. hozzászólásáraItc-m van tudom annak ennyi volt, antennát akarok cserélni ezért volt a kérdés. 3000 elvileg akkor megy , köszi
Válasz _cseryagro_ #590. hozzászólásáraFrissítetted, mert február 1 től azért nem működik!
Kolléga 3000st használ, övé működik!
Kicsit lejebb olvasol, ott írják, hogy az itc ket már frissítés sem menti meg!
Üdv mindenkinek!

Szeretnék kérdezni akinek van vagy tud róla információt hogy StarFire 3000 es antennák működnek?
Válasz Ákos87 #586. hozzászólásárahttp://eht.gnssnet.hu/index.php/site/coordByKeyIn
Válasz gcastle #587. hozzászólásáraDe azt

Amúgy megjavult. Nem új már
Válasz bandigh #585. hozzászólásáraUgye nem azt a 6R-t frissítetted sk?
Monitorból olvasva semmi gebax?
Válasz Bárány #559. hozzászólásáraSzia! Ez a konverter hol található ?
Válasz gcastle #584. hozzászólásáraHát nem mindenkinek szólt
Reggel én frissítettem sk. Ugyanitt, 6r csak a sárvédőről emeli a hátulját, lefelé bentről is leteszi(azt se mindig). Tippek, trükkök?
Válasz bandigh #583. hozzászólásáraMég januárban szólt, hogy csináljuk meg mihamarabb mivel később, ha összefut a frissíteni való, nem lesz egyszerű...
Válasz gcastle #579. hozzászólásáraMagától jött, vagy a parasztnak kell képben lenni, hogy frissíteni kell a szoftvert?
Mert jóskapista meg majd cidázik egy nagyot ha használnà, de ugye nem megy..
Válasz Gergő, #581. hozzászólásáraJuppi!
Köszi az infót!
"John Deere iTC antennák támogatottsága megszűnik, nem frissíthetőek, így ezen antennák 2021. február 1-től nem lesznek használhatóak aktív kormányzásra, csak sorkövetésre és dokumentálási feladatokra."
Válasz RkTomi #578. hozzászólására2 hete volt nálam, kapott mangalica tepertőt is, csak megmondja a frankót!
Moderátor által módosítva: 2021-03-19 15:19:54
Moderátor által módosítva: 2021-03-19 15:42:11
Válasz gcastle #577. hozzászólásáraOk. Zoli vágja a témát néha ő jön hozzánk is.
Válasz RkTomi #575. hozzászólásáraDe rákérdezek én is a Kités AMS-es Nagy Zolinál, ha nem megy ki holnap az eszemből!
Válasz RkTomi #575. hozzászólásáraMinden ITC-s nevében előre is megköszönöm, hogy időt és energiát szánsz rá!
Válasz gcastle #573. hozzászólásáraHolnap megkérdezzem hogy mi a tuti az ITC-vel?
Válasz RkTomi #572. hozzászólásáraAkkor vpn beállítva usára, aztán böngésszünk, hátha van knowhow az itc további hasznosításáról... Yess!
Válasz RkTomi #572. hozzászólásáraAkkor ne vegyem meg a balástyai két antennát 240-be darabját?

Ez a fogyasztói társadalom kezdi nagyon felgyűrni a pélón a bőrt!
Válasz gcastle #569. hozzászólásáraKite tájékoztatás szerint igen.
Válasz Bárány #570. hozzászólásáraAkkor az nekem teljesen jó.
Műtrágyaszóráshoz ezután is jó lesz.
Válasz Hogel #564. hozzászólásáraÁltalánosságban: az EGNOS-szal a visszatérő (abszolút) pontosság ±2,5m alatti, a csatlakozó kb. ±20 cm-en belüli.
Válasz RkTomi #565. hozzászólásáraAkkor az ITC mehet a kukába? Hurrá!
Válasz Hogel #566. hozzászólásáraEddig mindig az adaptív görbét használtam.
Most is működik, csak nem tudom milyen pontos így, miután kiírta, hogy a beállított frekin nem érhető el az sf1 jel.
Válasz Hogel #566. hozzászólásáraAhoz nem kell A-B?
Válasz RkTomi #565. hozzászólásáraNem is akarok.
Nem autotrackra használom, csak sima sorvezetésre.
Válasz Hogel #564. hozzászólásáraHa a JD rendszerről van szó akkor semmilyet mert nem tudsz AB egyenest felvenni.
Sziasztok, tudja valaki, hogy miután most február 1 től az sf1 jelet áttették másik frekire, így a régi ITC antennák SF1 nélkül, sima EGNOS WAAS képességgel milyen pontosságot tudnak??
Válasz Bárány #562. hozzászólásáraEz sajna igaz, nálunk is bele mérve közút(aszfaltos), patak védmű és a többi, ott úgy sem hagyhatom, hogy koordináták szerint menjen, mert zokon venné a közút vagy a vízügy, ha beművelnénk!
Válasz A.I. #561. hozzászólásáraA gyári koordinátákat amúgyis kombinálni kell a valósággal, mert szinte sohasem tartható szó szerint a telekkönyv.
Pl. egy szokásos, téglalap alakú föld esetén a hosszú megyék kétoldalt szomszédhoz csatlakoznak, de a dűlőknél utak, vagy árkok, fasorok vannak, amik miatt a gyakorlatban atokhoz alkalmazkodva művelsz, így az oldalsó megyéknél kell a "bolti" adat,és ezt kombinálni kell a helyszínen felvett dűlőkkel.
Meg még sok más ilyen kényszerhelyzet van.
Kösz a tippeket, először felveszem a parcellákat fizikai módon, aztán kísérletezek majd ezzel a berajzolással.
Válasz A.I. #557. hozzászólásáraNem rossz ez a szoftveres dolog, ne engedd el, írnak itt tippeket. De első körben szerintem használd ki a fagyot, vigyél karót, mérőszalagot, aztán frankón vedd fel az egyeneseket. Meg a végeit görbével, amelyik olyan. Én a körüljárásban nem annyira hiszek, de végülis van akinek meg az fekszik