Hirdetés
Fórum
Akkumlátoros permetező házilag
Létrehozta: juhaszlaszlo54 , 2020-03-11 21:16:47
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Újvidéki mezőgazdasági kiállítás. új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Haszonbérleti szerződés új
- AKG támogatás új
- Napraforgó-termesztés új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Zöldtrágya-vetőgépek, szórók új
- Permetezés új
Cikkajánló

Letetted az ekét? Erről a változásról mindenképp tudnod kell!
Fontos változások léptek életbe az AÖP A9. gyakorlatában.
51 hozzászólás
Válasz juhaszlaszlo54 #50. hozzászólásáraMindenképp csak újat!a háti motorosokról van fórum téma!!Az általad említett,van akinek bevált!A tető zárásával megoldható állítólag a probléma!Olvass bele!
Válasz medikus #48. hozzászólásáraAz előző írásomban elírtam a gép típust, Agrimotor talicskás TPB 256, vagy Agrimotor 3 WZ-6S telepíthető benzinmotoros.Ezeket nézegettem a neten (szép lassan gyűjtögetek rá).A használtakkal óvatos vagyok,ha nem tudom kipróbálni, akkor inkább hagyom. Az idén még a hátival fogom megoldani a védelmet. Előzőleg már írtam róla, hogy "bevásároltam" az Agrimotor 3WF-3 14 l-sel, csak vízszintesen permetez, ugyan is nincs benne szivattyú. Nem szeretném megismételni ezt a baklövésemet. Üdv. JL
Válasz medikus #48. hozzászólásáraKöszönöm megtaláltam.
Helyileg tőlem elég messze van és árban is húzósnak találom.
Mi a véleményedaz Agro talicskáspermetezőkről, ismered ezt a gép típust?
Tudom egy japán gép volna az igazi, de jelenleg nem állok úgy anyagilag. Most építem ki a "tanyámat" és az nagyon viszi a nyugdíjamat.
Köszönt: JL.
Válasz medikus #47. hozzászólásáraItt az Agroinform oldalán van!
Válasz juhaszlaszlo54 #46. hozzászólásáraMai hirdetések,növényvédelmi gépek,permetezők 50 ezer!Még fent van!
Válasz medikus #45. hozzászólásáraKöszönöm!
Hol hírdetnek, mert itt az Agroinformon nem találtam. Ez a talicskás jónak tűnik.
Néztem róla egy videót, praktikus szerkezet, de a permetlé szórásból az látszik, hogy elég pazarlóan szór. JL.
Válasz juhaszlaszlo54 #44. hozzászólásáraHirdetnek ma egy talicskás permetezőt!Neked való!
Válasz ND #43. hozzászólásáraKöszönöm! Most nincs nekik, még teljes áron sem.
Úgy néz ki, itt is meg kell várni amíg mindenki bevásárol, mint az élelmiszereknél.
Válasz juhaszlaszlo54 #42. hozzászólására3M kétpatronos félálarcot tudom ajánlani.
ABEK1 szűrővel + porszűrővel
Pár hete akciós volt az Axiálnál
Üdvözlök minden Keves Fórumozót!
Légzőmaszk kiválasztásában kérnék segítséget Tőletek.
Jelenleg is van egy félálarcos maszkom, de már lejárt a kihordási ideje, elfáradt a gumirozása és az orr résznél már nem zár tökéletesen.
20-30 ezer Forintott szánnék rá, szerintetek melyik a legjobb ár-minőség arányában a félálarcok közül?
Az sem elhanyagolható, hogy a szűrők cseréje is elfogadható áron legyenek. F2-F3-as szűrőkkel, amik a permetlé szórást tökéletesem megszűri.
Köszönettel: JL. Budakalászról.
Válasz medikus #37. hozzászólásáraBocsánat, csak ironizáltam! Tökéletesen megfelelnek a képeid. Még analóg géped van, hány kockás? :) A japán gépek a legjobbak a világon, -legalábbis az én tapasztalatom szerint-. Akár autóban, vagy éppen fotótechnikában, de a mezőgazdasági gépekre is érvényes.
Válasz juhaszlaszlo54 #39. hozzászólásáraHát fejlődünk. Hegyi lesz a levegő akkor is ha fa sem lesz. Régen felfele mentek most meg oldalra.
Válasz .Richard. #35. hozzászólásáraLassan már föld sincs, nem, hogy TSZ! Mident beépítenek! Úgy terjeszkedik a falu ( város) itt a Pilishegység lábánál, hogy lassan már csak házak lesznek és az erdő. Csak azt nem tudom, hogy ez az elmebeteg tejeszkedés meddig tarthat?! Úgy lesz mint a főváros budai oldala, az erdőt-hegyet is letarolták.
Többe kerül egy alap kiásása a sziklában, mint az egész ház felépítése. De az a lényeg, hogy a Budai hegyilevegőt szívják!
Válasz medikus #37. hozzászólására3-4kg! gondolhatod hogy nem nagy az egész!Jó ból kicsi is elég!
Válasz juhaszlaszlo54 #36. hozzászólásáraA szélessége olyan,mint egy olajos kannáé!!Déli napsütésben készültek a képek!A szórófej ki lett nagyítva,fókuszálva!Ha kell,holnap még tudok képet készíteni!
Válasz medikus #27. hozzászólásáraNagyra értékelem a fáradozásod! Köszönöm a képeket!
Habár, egy kicsit árnyékos a kép, és nem eléggé éles a szórófej, aztán az oldaláról sem készítettél képet, de elnézem Neked, mert aki ismeretlenül is ilyen segítőkész, az az ember, nem gazember! {: thumbup:}
Válasz juhaszlaszlo54 #31. hozzászólásáraHelyi téesz nix a szomszédban? Jo szélirányban megszòrják azok is 100méterről gondosan!
Válasz juhaszlaszlo54 #33. hozzászólásáraPukkandur vagy Smukkandor felesége asszem egy tevecsordával vetekszik. Tudhat a nő!
Válasz Nyomasek Bobo #17. hozzászólásáraKis ravasz! Az asszony tudróla, hogy a hátamögött üzletelsz vele? Nálun nincs hagyománya, de a közelkeleten, akár jó boltot is csinálhatsz, ha az árú is megfelel az Effendinek
JL.
Válasz juhaszlaszlo54 #31. hozzászólására4kg kb! Megveheted,de csak kipróbálva!postán küldve felejtős!Hátra nem vehető fel!Talajra téve működik!
Válasz medikus #15. hozzászólásáraÁllj! Én az asszony iránt nem is érdeklődtem (ha jól emlékszem)! :)) Nekem is van (már vagy 40 éve), bőven elég, 3 gyerek, 5 unoka, gyümölcsös, konyhakert, stb... nem sorolom. :) Világos, erre voltam kíváncsi, mit tud ez a gép ha vennék egy ilyet, mire számíthatok.Nem baj ha benzinmotoros, csak ne 25-30kg-os hátit kelljen cipelnem egymás után 3-4 tartály kiszórásnál. Ennek mennyi a súlya, hátra is felvehető ? Tegnap jobbankörülnéztem és láttam hírdeve ezt a Maruyama kisgépet, tömlővel pisztollyal kompletten, 30-40 ezerért. Szerinted bátran meg vehetem? Mi a különbség a 100 és a 150-es között? A többieknek is köszönöm az észrevételekett, tanácsokat! Ui: van egy félálarcos maszkom 3F-es, de már régi és elfáradt az anyaga, milyet javasolnátok helyette, úgy 20-30 ezer között, aminek a szűrő cseréje nem túl drága , de mégis jó minőségű? Köszönettel: JL
Válasz medikus #27. hozzászólásáraLétezik olyan is!!TPB 256 talicskás permetező!
Akár elektromos is!!
Válasz bandigh #28. hozzászólásáraAnnyit,de gondolom azért akar cserélni!
Válasz medikus #24. hozzászólásáraHátival hány bárt nyomott eddig?
Válasz juhaszlaszlo54 #11. hozzászólásáraKözeli fotók!Elővettem!A szórófejen látható,hány féle szórásképe van!

Válasz Nyomasek Bobo #25. hozzászólásáraNem nálatok vagyunk!
Válasz medikus #23. hozzászólásáraLehet valaki már lízingeli, csak még nem tudod

Válasz bandigh #21. hozzászólására3.5bar kevés a fa tetejére!
Válasz Nyomasek Bobo #17. hozzászólásáraAsszonyt,szerszámot,nem kölcsönzünk,nem adunk!
Válasz agrogal #20. hozzászólásáraigen, de nem nehéz, és nem kell kutacsolni vele, így "könnyebb"
Válasz juhaszlaszlo54 #1. hozzászólásáraÉn ezzel próbálkoznék:
Link
Válasz agrogal #19. hozzászólásáraTaláltam amit mondasz de az háti
Válasz ND #14. hozzászólásáraLinkeld már be,meg irjad,hogy milyen,én is vennék valamijet amit nem kell emelgetni.
Válasz bandigh #16. hozzászólásáraEzt sem kellett volna megnyitni, mert számtalan topickba be lehetett volna másolni a nyitási szándékot......
Elvárjuk a járatlanoktól, hogy mielőtt nyitnának újat keresőbe keressenek, mellette magunk is lusták vagyunk ezt megtenni.......
Éppen előtte este néztem meg a várakozó új topikokat, volt vagy 15 db biztos.
Erre látom reggel, hogy szinte újban megnyitották.
Válasz medikus #15. hozzászólásáraHa nem eladó, cserében nem gondolkoztál???(asszonyostul)
Ha már a másik ugyanilyen nevű topikot kitöröltétek, (megértem, minek kettő) akkor a benne lévő hsz. emet át lehetett volna tenni, kb az volt amúgy eddig releváns, ugyanis mint le is írta, nem hátipermetezőt akar, pláne nem benzinest
Válasz juhaszlaszlo54 #11. hozzászólásáraÁllj! Az asszonnyal kaptam,NEM ELADÓ!Fára is jó,mint mondom,elég magas nyomást tud,nem kerti slag való hozzá!Porlaszt rendesen,hogy a 10 méteres fa tetején forgatja e a leveleket nem tudom.Nem háti permetező!Menni kell vele,mert van fogyasztása!Régen használtam,már pontosan nem emlékszem!Jó gép!!!
Válasz agrogal #12. hozzászólásáraÉn 16l-es Straus-t vettem 10+1500 fuvarért netről
Válasz juhaszlaszlo54 #11. hozzászólásáraEgy akksis soha nem fog levelet forgatni szerintem
az Agrimotornak van aksis permetezője 34000 ft hirdetik 20 literes hátra veheted vagy húzod mint egy banya tankot.Hagyományos rövid és hosszú száras.Ha porlaszt úgy mint a sárga vegyépszeres akkor jó vétel lehet
Válasz medikus #9. hozzászólásáraLeírásod alapján következtetve, gyümölcsfákhoz is használható. Mennyire hatásos a szórás, porlaszt, a leveleket megforgatja? Mennyit szór percenként, van hozzá szárad is? Üzemképes, kipróbálható, milyen magasságig használható?
- Egyszer már megjártam ( az én tapasztalatlanságom miatt), vettem egy Agrimotor 3WF-3-sat, ami ejtőtartályos, csak talajszinten használható. Most főleg a fáimhoz kellene egy megbizható könnyű permetezőgép. Köszönettel JL.
Válasz medikus #9. hozzászólásáraA nyomó tömlő,lehet 50-70 méter,magasnyomású,permetező slag!Attól fűgg,milyen hosszan akarod magad után húzni!Nálam az asszony kezelte,visszafelé a slagot is ő segített visszahúzni!
Válasz juhaszlaszlo54 #8. hozzászólásáraA szívó tömlő akkora,hogy a mellette levő műanyag hordóba beleér! Kb 2m! Hosszabb nem is nagyon lehetne!Ez dugattyús szivattyú,a hosszút lehet összeszívná!!!Rendes,magasnyomású szóró pisztoly való hozzá! Az eredeti,forgatható fejes,kb 4-5 féle szórásképpel!Fogyasztani nagyon keveset fogyaszt!!!!!!!!!!!!
Válasz medikus #5. hozzászólásáraMennyire ismeritek ezt a típust?
A szívó tömlő lehet több méter is (20-30 m, pld. mobil hordóból), a szóró fej (pisztoly) milyen minőségben porlaszt, vagy csak szór, mint egy sima háti permetező? Próbáltam utána nézni, de nem találtam ilyen adatot. Köszönet.
Válasz juhaszlaszlo54 #6. hozzászólásáraNekem van,de nem indítottam be kb 15 éve!Az asszony kezelte!Annyira egyszerű!
Válasz Tomi81 #3. hozzászólásáraKöszönöm a segítséged! Utánanézek.
JL.
Válasz Tomi81 #3. hozzászólásáraEz lehet a jó választás!Van megfelelő nyomás!
Válasz medikus #2. hozzászólásáraVannak gyümölcsfáim, kb 20 db, egy kevés szőlőm (40 tő), és zöldségek. A gyümölcs fák között vannak termetesebbek ( cseresznye, dió , meggy, körte...
Köszönet a segítségért! JL.
Válasz juhaszlaszlo54 #1. hozzászólásáraErre szerintem egy japán (miruyama) táska permetező a megoldás. Igaz benzines, de nem kell motort/szivattyút venni, 25ezer körül szokott lenni a jófogáson. Úgy néz ki mintha egy öt literes kannába beletettek volna egy motort szivattyúval.
Válasz juhaszlaszlo54 #1. hozzászólásáraMit akarsz permetezni?A szivattyút ahhoz kellene méretezni!