Válasz #476. hozzászólásra
Valaki ismerösöd nincs a déli részen akihez lebirnád küldetni,mert ez igy nem érdekes több lenne az ut mint a ülés.Amugy hány munkaóra van az űlésben volt már javitva?
Erre nem is gondoltam Ilyen kis tűgörgőset keressek akkor?? Olyasmit mint ami a kardánkeresztekbe is van?? Nem sokat van használva a gép évi 100 óra körül, meg szerintem nem is mi alattunk ment ez szét mert 65-70 körül mozgunk, csak most vettem észre már majdnem későn mert eléggé belemart a fémbe is
Nem légrugós csak sima mechanikus grammerről van szó. Érdekelne hozzá egy lengéscsillapító (grammer 114000 vagy 114157) ha valaki tudna nekem árat mondani krampból vagy granitból azt megköszönném esetleg szaki van nálad is??
Műanyag görgőket azt rendelni szoktátok?? Vagy elmegyek az esztergályoshoz és mondom neki hogy kopásálló műanyagból csináljon nekem 4-et??
Mert sajna széttört egy és eléggé rendezkedett odabent
Szerintem sem érnek annyit azok ülések! Próbálj meg szerezni egy Liaz /Karosa/ levegős ülést a gépedbe. Nekem 12 éve van benne, és nagyon kényelmes.
Bár kell egy kis átalakítás,de megéri!
a minap volt nálam egy ügyfél, drágábbra jött ki az ülés alsó része meg a légrugó az üléshez, mint maga az új ülés. az új maximo comfortot még pár napig tudom tartani bruttó 227 ezerbe házhozszállítva
Most szögeltem a cobot, 1,5éves. Már 1x teljesen xarrá mentek benne a perselyek, azt anno rendbetettem. Most a levegőt ereszti el valamiért és hiába pumpálom csak a kompresszor zizeg de az ülés meg se mozdul. Felhajtottam a szoknyáját, megbirizgáltam a levegőcsöveket rajta rápumpáltam és jó lett. Kérdés hogy meddig marad így. Ha megint leereszt akkor szét kell venni és átnézni rendesen a csövezését.
Szerintem ez az alap is eléggé kicsi. Tedd egymás mellé ezt meg az eggyel komolyabb grammert (Grammer Professional) és rájössz, hogy ez mennyivel kisebb. (pl valamelyik axiálnál meg is tudod csinálni)
Az egyik gépben gyárilag mechanikus grammerral jött ki és lényegesen nagyobb volt az ülőfelület mint ebbe a barnába.
Sajnos a Professional meg arany árban van, pedig pár éve még 250 volt akcióban.
Én azt ajánlom, hogy nézz meg, ülj bele, mérj meg egy kettőt és utána vegyél.
Amúgy szerintem nem kell hasraesni ezektől, ugyanúgy elromlanak mint bármi más. Műanyag görgőkön gurulnak egy ideig, majd hamarosan azok megállnak, azután már egy síkon csúszkál csak, az kikoptatja az u vasat és kezdődik a kitty-kotty. Sajnos ettől jobb viszont nem nagyon van.
garancia természetesen van rá, igaz eddig még senki nem szólt, hogy gond van, ezekkel nem szokott gond lenni, későbbiekben meg ha már nem lesz garanciás, akkor a grammerekhez van alkatrész utánpótlás a legjobban
ebben az évben még bizti!:)
talán tudom tartani januárban is, de passz, így előre, általában év elején vannak akciók, de ha épp nincs akció az ülésre, akkor viszont drágább lesz, szóval idén tuti ennyi még ebben a pár napban!:)
a grammerbe a mechanikus is nagyon jó, de a légrugósok verhetetlenek, pláne grammerben, ha eldöntötted, csörögj rám, s megbeszéljük a részleteket!06/30-934-2852
Na így már világos akkor ezért van az árkülönbség.Akkor nekem inkább a barnára van szükségem.Most is grammer van benne csak mechanikus,ezért gondolkodom a cserén,gondolom érezhető lenne a különbség bár ezzel is elégedett vagyok.
Specifications - Légrugós ülés
Hosszirányú vízszintes rugózással
- Súlybeállítás mechanikus
Benefits - Nagyon kényelmes ülés
Megvéd a hátat érő ütésektől
Hatékonyan megelőzi a porckorong-sérüléseket
Application - Egyenes felépítésű közepes és nehéz traktorokhoz és nagy építőgépekhez
Properties - Ülőpárna szélessége: 520 mm
- Rugózási út 100 mm
- Magasságállítás 80 mm, fokozatmentes, levegős rásegítéssel
- Hosszállítás 210 mm
- Súlybeállítás: 50-130 kg
- Súly 40 kg
- Háttámla dőlésének állítása
Consists of - Ülés
- Kompresszorral
Kartámaszokkal (állítható magasságú és lehajtható, 65 mm x 270 mm)
- Háthosszabbító nélkül
- Integrált légkompresszor (12V)
Cikkszám G1248637
- Hosszirányú vízszintes rugózással
- Mechanikus súlybeállítás
Benefits - Az ülés igazán kényelmes
- Megvéd a hátat érő ütésektől
- Hatékonyan kivédi a porckorongsérüléseket
Application - Standard traktorokhoz
- Rugóút 100 mm
- Magasságállítás 80 mm, fokozatmentes, levegős rásegítésű
- Hosszirányú állíthatóság 210 mm
- Háttámladőlésszög-állítás
- Súlybeállítás 50 - 130 kg
- Súly 40 kg
Consists of - Kompresszorral
- Állítható magasságú és lehajtható kartámaszok 65 mm x 270 mm
- Háttámla-magasító nélkül
Száll. egység Egyesével
Kivitel MSG95G/721
Anyag Anyag
Feszültség 12
Festékek Fekete
Szélesség (mm) 480
Magasság (mm) 667 - 727
1081 hozzászólás
Válasz #479. hozzászólásra
grammer 114000 lengéscsillapítót tudsz-e szerezni és ha igen mennyiért?? 
szaki 461-re nézz már rá légyszi
Válasz #478. hozzászólásra
Sajna nincsen ismerősőm arra.
Egy görgőt cseréltem eddig,2800 üo.
Mint mondtam teljesen jó állapotú.
Válasz #477. hozzászólásra

nézd vissza a 2. oldalon a 427-es hozzászólásom, ott van egy kép
Válasz #476. hozzászólásra
Valaki ismerösöd nincs a déli részen akihez lebirnád küldetni,mert ez igy nem érdekes több lenne az ut mint a ülés.Amugy hány munkaóra van az űlésben volt már javitva?
Válasz #474. hozzászólásra
És egy mechanikus mi pénz,valami komolyabb amikel az mtz-k jöttek ehhez hasonló van kartámlája is
Válasz #471. hozzászólásra
Nem tudom,azért kérdeztem,hogy mennyit érhet.
Neked mennyit érne meg?
Válasz #474. hozzászólásra
Ma rendeltem tőled, gondoltam a régit eladom.
Válasz #470. hozzászólásra

ja most látom, hogy légrugós, lejjebb mechanikust írtál, légrugósba a maximo comfort MÉG akciós
Válasz #468. hozzászólásra

utána ez

grammer mechanikusba ez a legolcsóbb
Válasz #470. hozzászólásra
baszus jó messze van,menyit tudnál elkérni érte?
Válasz #469. hozzászólásra
Mtz-ben van még,és gyári,teljesen rendben van,csak lecserélem légrugósra. Vas megye Szombathely közelében.
MTz be volt a gyári?engem érdekel ha nem messze vagy a szerbhatártól
Üdv!
Mennyit érhet manapság egy jó állapotú grammer mechanikus ülés?
Ha minden igaz,egy hét múlva feleslegessé válik,talán eladom,ha eltudom.
Válasz #466. hozzászólásra
608 zz talán
Válasz #464. hozzászólásra
valami 3 számjegyű volt, a belső átmérő stimmel egy persely kell rá
Válasz #464. hozzászólásra
valami 3 számjegyű volt, a belső átmérő stimmel egy persely kell rá
Válasz #463. hozzászólásra
A fenét, rendes 2RS-s golyósat.Egyik mérete passzoljon (külső vagy belső) a másikra meg esztergáltatni egy perselyt.
Válasz #462. hozzászólásra
Ilyen kis tűgörgőset keressek akkor??
Olyasmit mint ami a kardánkeresztekbe is van??
Nem sokat van használva a gép évi 100 óra körül, meg szerintem nem is mi alattunk ment ez szét mert 65-70 körül mozgunk, csak most vettem észre már majdnem későn mert eléggé belemart a fémbe is 
Erre nem is gondoltam
Válasz #461. hozzászólásra
Én anno csapágyakat tettem be a görgők helyére.
Nem légrugós csak sima mechanikus grammerről van szó. Érdekelne hozzá egy lengéscsillapító (grammer 114000 vagy 114157) ha valaki tudna nekem árat mondani krampból vagy granitból azt megköszönném
esetleg szaki van nálad is??

Műanyag görgőket azt rendelni szoktátok?? Vagy elmegyek az esztergályoshoz és mondom neki hogy kopásálló műanyagból csináljon nekem 4-et??
Mert sajna széttört egy és eléggé rendezkedett odabent
Válasz #449. hozzászólásra
Szerintem sem érnek annyit azok ülések! Próbálj meg szerezni egy Liaz /Karosa/ levegős ülést a gépedbe. Nekem 12 éve van benne, és nagyon kényelmes.
Bár kell egy kis átalakítás,de megéri!
shop.prillinger.at
termékeket láthatsz ár nélkül úgy is hogy a felhasználónév és a jelszó is : gast
Válasz #456. hozzászólásra
INNEN indulj, aztán termék keresés, ülések.....
Válasz #456. hozzászólásra

termékek,traktor,cikkeresés,valahogy ilyen sórrendben klikkelsz és jönnek az ülések és alkatrészei
Válasz #455. hozzászólásra
csak regisztrációval látható
Válasz #451. hozzászólásra
http://shop.prillinger.at/opc/productDetails/show?productKey=Prillinger_00151312&paging=true&backUrl=%2Fopc%2Fsearch%2FsearchAction%3Fclassgrp_Suche%3D7501%26supplierRestrictions%3D%26page%3D10%26intCount%3D288%26pageSize%3D25%26classgrp%3DSuche
Válasz #453. hozzászólásra
a minap volt nálam egy ügyfél, drágábbra jött ki az ülés alsó része meg a légrugó az üléshez, mint maga az új ülés. az új maximo comfortot még pár napig tudom tartani bruttó 227 ezerbe házhozszállítva
Válasz #452. hozzászólásra
Nem halottam róluk! Megnézem honlapukat.
Árban milyenek?
Válasz #451. hozzászólásra
Én eddig a prillingernél mindent kaptam hozzá
Grammer légrugós székhez lehet kapni pótalkatrészeket?

Kapcsoló szelep kellene meg csövek. Lehet a kompresszor is, de az nem biztos.
Most szögeltem a cobot, 1,5éves. Már 1x teljesen xarrá mentek benne a perselyek, azt anno rendbetettem. Most a levegőt ereszti el valamiért és hiába pumpálom csak a kompresszor zizeg de az ülés meg se mozdul. Felhajtottam a szoknyáját, megbirizgáltam a levegőcsöveket rajta rápumpáltam és jó lett. Kérdés hogy meddig marad így.
Ha megint leereszt akkor szét kell venni és átnézni rendesen a csövezését. 
Válasz #448. hozzászólásra

Mtz-be lesz ennyit azért nem szánok rá!
AXIÁL Grammer Professionál 352000+áfa- 447000ft
Válasz #438. hozzászólásra
Szerintem ez az alap is eléggé kicsi. Tedd egymás mellé ezt meg az eggyel komolyabb grammert (Grammer Professional) és rájössz, hogy ez mennyivel kisebb. (pl valamelyik axiálnál meg is tudod csinálni)
Az egyik gépben gyárilag mechanikus grammerral jött ki és lényegesen nagyobb volt az ülőfelület mint ebbe a barnába.
Sajnos a Professional meg arany árban van, pedig pár éve még 250 volt akcióban.
Én azt ajánlom, hogy nézz meg, ülj bele, mérj meg egy kettőt és utána vegyél.
Amúgy szerintem nem kell hasraesni ezektől, ugyanúgy elromlanak mint bármi más. Műanyag görgőkön gurulnak egy ideig, majd hamarosan azok megállnak, azután már egy síkon csúszkál csak, az kikoptatja az u vasat és kezdődik a kitty-kotty. Sajnos ettől jobb viszont nem nagyon van.
Válasz #445. hozzászólásra
Gumis topikba nézz majd át lenne pár kérdésem
Válasz #444. hozzászólásra
ok, szívesen!
Válasz #443. hozzászólásra
Köszönöm szépen ha eldöntöttem hívni foglak.
garancia természetesen van rá, igaz eddig még senki nem szólt, hogy gond van, ezekkel nem szokott gond lenni, későbbiekben meg ha már nem lesz garanciás, akkor a grammerekhez van alkatrész utánpótlás a legjobban
ebben az évben még bizti!:)
talán tudom tartani januárban is, de passz, így előre, általában év elején vannak akciók, de ha épp nincs akció az ülésre, akkor viszont drágább lesz, szóval idén tuti ennyi még ebben a pár napban!:)
Válasz #439. hozzászólásra
Garancia van rá? Alkatrész?ha esetleg vmi megadja magát benne?
Válasz #439. hozzászólásra
Okés! Meddig él ez az ár?
a grammerbe a mechanikus is nagyon jó, de a légrugósok verhetetlenek, pláne grammerben, ha eldöntötted, csörögj rám, s megbeszéljük a részleteket!06/30-934-2852
Na így már világos akkor ezért van az árkülönbség.Akkor nekem inkább a barnára van szükségem.Most is grammer van benne csak mechanikus,ezért gondolkodom a cserén,gondolom érezhető lenne a különbség bár ezzel is elégedett vagyok.
a fekete kisebb, szűkebb, és alacsonyabb
a barna színűt odatudom adni házhozszállítva bruttó 227.000.-ért, a feketét pedig bruttó 205.740.-ért!
Válasz #433. hozzászólásra
De a barna színű amit te is árulsz az miért kerül többe? Semmi különbség nincs a kettő között a színén meg az árán kívűl.Nálad ez mennyibe kerülne?
a barna színűről pedig ezt:
Hosszirányú vízszintes rugózással
- Súlybeállítás mechanikus
Benefits - Nagyon kényelmes ülés
Megvéd a hátat érő ütésektől
Hatékonyan megelőzi a porckorong-sérüléseket
Application - Egyenes felépítésű közepes és nehéz traktorokhoz és nagy építőgépekhez
- Rugózási út 100 mm
- Magasságállítás 80 mm, fokozatmentes, levegős rásegítéssel
- Hosszállítás 210 mm
- Súlybeállítás: 50-130 kg
- Súly 40 kg
- Háttámla dőlésének állítása
Consists of - Ülés
- Kompresszorral
Kartámaszokkal (állítható magasságú és lehajtható, 65 mm x 270 mm)
- Háthosszabbító nélkül
- Integrált légkompresszor (12V)
amit belinkeltél arról ezt kell tudni:
Cikkszám G1248637
- Hosszirányú vízszintes rugózással
- Mechanikus súlybeállítás
Benefits - Az ülés igazán kényelmes
- Megvéd a hátat érő ütésektől
- Hatékonyan kivédi a porckorongsérüléseket
Application - Standard traktorokhoz
- Rugóút 100 mm
- Magasságállítás 80 mm, fokozatmentes, levegős rásegítésű
- Hosszirányú állíthatóság 210 mm
- Háttámladőlésszög-állítás
- Súlybeállítás 50 - 130 kg
- Súly 40 kg
Consists of - Kompresszorral
- Állítható magasságú és lehajtható kartámaszok 65 mm x 270 mm
- Háttámla-magasító nélkül
Száll. egység Egyesével
Kivitel MSG95G/721
Anyag Anyag
Feszültség 12
Festékek Fekete
Szélesség (mm) 480
Magasság (mm) 667 - 727
Ennél a cégnél pl 60000ft-al drágább a barna színű.