Hirdetés
Fórum
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Máktermesztés új
- Adózás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Héj nélküli olajtökmag termesztése új
Cikkajánló

Lassul a boltbezárási hullám – visszatértünk a covid előtti szintre
A kis élelmiszerüzletek, főként a zöldség-gyümölcs szegmens továbbra is nehéz...
788 hozzászólás
Válasz KM1 #787. hozzászólására
Válasz .Richard. #786. hozzászólásáraMegoldódott.Az eladó gondolta rosszul.
Válasz rtamas1976 #784. hozzászólásáraAzèrt az èlet okoz meglepetèseket,vannak mikor az egyèrtelmű dolgok is fèlresiklanak. Vajon mièrt nem a tulajtol veszi?
Válasz KM1 #782. hozzászólására
Válasz rtamas1976 #783. hozzászólásáraAz adás-vételin a jármü tulajdonos nevét kérdezik. És mint eladó szerepel.
"A jármű tulajdonosa eladja"
Nem a jármű üzembentartója eladja!!!
Válasz KM1 #782. hozzászólásáraÉn odaadok neked egy gépet, használd, de az enyém marad.
Te úgydöntessz eladod, szerinted?
Sziasztok.Vettem egy pótkocsit.Papa átadta a gazdaságot unokának.Papa a tulaja unoka az üzembentartója a pótkpcsinak.Unoka kiszámlázta, illetve adásvételi vele kötve.Átírják így?
Válasz Alpesi #780. hozzászólásáraAz a baj, ha soha nem volt papírja. Nincs típus tanúsítvány, bizonyítvány, vagy hogy hívják, akkor meg kell terveztetni. Úgy mintha te gyártottad volna.
Utánna meg minden beépített anyagról, alkatrészről(híd, vonóháromszög, akármi) papír kell.
Meg kell kérdezni, de valamikor valahogy ígyent. Venni akartam egy papír nélküli utánfutót, akkor ment el nekem is a kedvem, mikor ezeket közölték.
Válasz A.I. #779. hozzászólásáraAkkor nem egyszerű dolog. Egy kpm vizsgán akkor nem lehet rendbetenni a dolgot.
Válasz Alpesi #778. hozzászólásáraMindent lehet, csak nem biztos hogy megéri.
Egy ilyen kocsit, ha még mindig úgy megy, meg kell "terveztetni, rajzoltatni". Ez kb milliós tétel volt.
Na ott úszik el a beruházás.
Adott egy 4t ás pótkocsi. Nincsen papirja se rendszáma de viszont rajta az adattábla. Valahogyan le lehet egy ilyet papírozni?
Nem akarom elhinni, tényleg ilyen előfordulhat 2025-ben ?
Válasz Erdőjaro #774. hozzászólásáraSzerintem èn nem.
Válasz Huszti95 #760. hozzászólásáraHa van kapcsolatod a közlekedési hatóságnál megtudják nézni az alvázszámot.
Ha 3szög az bukó, nincs nyilvántartás.
Ha teherautovolt akkor talán megtudod az eredeti gazdiját, és onnan lehet kavarni.
De akkor is csak 50% az esélye, hogy sikerül.
Már nincs az a cég, nincs jogutód, vagy csak leráznak.
Ha bukó akkor vettél 20on mázsa vasat.
Ez van.
Válasz .Richard. #773. hozzászólásáramég úgy is járhatsz,hogy lefoglalják,és sosem látod többé...
Válasz envagyok2 #772. hozzászólására
ha nem kell vètelkor èrvènyes okmány nem is számit honnan van.
de azt nem èrtem,most akkor mièrt kell papír? Nem lesz,jó lesz az úgy is.
Válasz .Richard. #767. hozzászólásáramondjuk rendes volt az eladó, mert ő mondta, hogy nem az övé, amit elad.. csakhát ugye ide kellett volna másik oldalról ideérnie a jogi alapismeretek órán tanultak. de eltévedt. vagy mávval jött, és késett.
Válasz Huszti95 #769. hozzászólásáraOkmányirodát èrdeklödd. Sok sikert!
Válasz Huszti95 #768. hozzászólásáraPrivátba írj neki,mert lehet 2 èv mire megnèzi.
Válasz .Richard. #767 hozzászólásár
Írtunk a rendelkezésre álló adatokkal mint alvázszám.
Válasz Hajnalgabó #746. hozzászólásáraRendszámod volt vagy az is utólag lett?
Válasz envagyok2 #766. hozzászólására
írták adásvètelit. Vagy eltűnő tintával? 
Válasz Huszti95 #762. hozzászólásáraugyan ennyi erővel holnap meg tőled lopnak el valamit, és aztán majd árulják, csak akkor nem kell meglepődni meg megharagudni, hogy van ilyen is...
Válasz Huszti95 #764. hozzászólásáraKapufa. De kèrdezd meg ahol lehet,vagy add el. Volt aki itt keresett platot. Igaz nem ilyent,de ki tudja. Ha kint használni kell de nem lehet, akkor nem sokra jó. Így èn is eladtam aminek semmije sem volt.
Válasz .Richard. #763. hozzászólásáraHa már megvan jó lenne papírozni. Áron alul volt. Rendszám meg műszaki kéne csak rá.
Válasz Huszti95 #762. hozzászólásáraOkmányiroda. De ha nincs háromszög rendszám meg forgalmi, akkor esèlytelen,ha nem történik hivatalosan csoda . Asszem a 92elöttieket töröltèk,.mindenhonnan. ezt okmányos mondta. De muszály a papír? Nekem is az volt,ezèrt olyat kellett venni,aminek van.
Válasz .Richard. #761. hozzászólásáraLehet hogy volt forgalomba, nem tudni,
De akitől vettem biztosan nem a hivatalos tulajdonosa, de ezt el is mondta.
Alvázszám alapján nem deríthető ki a tulajndonosa?
Válasz Huszti95 #760. hozzászólásáraMielőtt meg lett vève, akkor nem kellett,hogy forgalomba legyen? Mert akkor nem kellett volna megvenni. Ha lenne règi forgalmi, akkor lenne esèlye,de így,kb. 10%hogy sikerül.
Sziasztok!
Vettem egy ifa hl 6102 pótkocsit.
Sajnos semmilyen okmànya nincs meg, csak egy adásvételit tudtunk írni az “eladóval”. Rendszámtábla sincs meg.
Hogyan tudom ezt forgalomba hozni hogy közlekedhessek vele ?
Előre is köszi!
Válasz Gumóka #757. hozzászólásáraOda 4szer indultam neki,hogy meglesz.

De mind a 4szer valami közbe jött.
Másodjára tudom nem indult az autó
De csupa ilyenek. Azt be tudtam annak,hogy a Jóisten se akarta!!
Az még innen a faluból indult
Válasz Maszek Zs #756. hozzászólásáraEgyébként kell egy szürke forgalmi legalább, meg a jogfolytonosság. A forgalmiban szereplő tulajdonos, meg közted.
Válasz Maszek Zs #756. hozzászólásáraHívd fel a Druszádat, azt a boltost!
Decemberben mikor nála voltam, a boltban pont szóba kerültél ezügyben, hátha még tud segíteni!
Sziasztok!
Most akkor letudom műszakiztatni az 50 MTZ-ét ha nem volt mostanában műszaki és nincs is forgalmia??
Vagy esetleg valami kis kapu??
Ezen kínlódok már régóta de valahogy csak meg kéne oldani. Ne kellene félni a rendőröktől. De a műszakin jó legyen kinden.
Válasz ND #754. hozzászólásáraEzt nem tudom, de azoknak talán van már valami papírja. Legalább is a nagyrészüknek. Azzal nincs gond ha uniós országból jött.
Ha máshonnan, biztos büdösebb a füstje, vagy nem tudom
Válasz Hajnalgabó #746. hozzászólásáraSzia,
és mi a helyzet ha 99 után került az országba?
A másik amit még ki kéne nyomozni hogy kinti papírral adnak e I-pirosat. Nem akarom vele évekig használni, csak hazajönni festőhöz erre arra meg bedöcögni hatóságira. Csak egyszerűbb, olcsóbb lenne mint trélerezgetni.
Válasz Gumóka #750. hozzászólásáraEzt láttam de ebben nincs: T0.
Válasz Hajnalgabó #749. hozzászólásáraKöszönöm! De ha megyek Szekszárdra (ami ritkán van de hátha) nem messze van a cégtől az nkh. Meg kérdezem.
Válasz Maszek Zs #747. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/gepeszet/traktor-valtozas-muszaki-vizsgaztatas-kornyezetvedelmi-felulvizsgalat-61900-001
Válasz Maszek Zs #748. hozzászólásáraAmint lesz időm energiám utánajárok. Lehet személyesen lenne az is jobb.
megosztom ha valamit megtudtam
Válasz Hajnalgabó #746. hozzászólásáraErre kíváncsi lennék én is.
Válasz Gumóka #744. hozzászólásáraAkkor jó.
2012ben helyezttem forgalomba egy zetor 5611-et.
1db adás-vételi szerződéssel.
Biztosítás, nkh egyedi forgalombahelyezési engedély okmány iroda. Első kérte volna származását igazoljam újkoráig, másik simán adott rendszámot nyilatkozattal hogy nem igazolt a származása.
Múlt héten felhívtam őket, a hölgy korrektül mondta hogy elvileg ez megy még így, de a gép vagy magyar gyártmány legyen, vagy 99 előtt kellett az országba érkeznie, az emisszió miatt, de kérdezzem meg az nkh-t mivel kell igazolni hogy mikor jött, lehet elég egy adásvételi.
Van valakinek friss tapasztalata?
Baranya Somogy Tolna esetleg Bács-Kiskun jöhet szóba vizsgahelynek
Válasz kulakman #743. hozzászólásáraVizsgán meg ráteszik görgőpadra a tárcsát is, nem e csapágyas?

Mondjuk a mobil vizsgaállomást egyet lenulláztam úgy 10éve. Nesztek
Válasz Maszek Zs #742. hozzászólására5 év. Semmi.
Válasz CirokMan #739. hozzászólásáraMondjuk ,volt egy időszak amikor a méltóságos közlekedésiek azt akarták ,hogy ami 3 ponton van az is része a gépnek kvázi kell legyen vizsgája!
A múltkor mindenhol azt hallottam, hogy változik a rendszám ügy. Most akkor mi változott, ha változott? Az idén kell vigyem műszakira. Mire készüljek? T0 kategoria es piros rendszám.
Válasz Sanyee #737. hozzászólásáraFirkaszok, ennyi.
A traktornak nem volt érvényes műszakija, de a faapritora szerintem se kell rendszám.
Mondjuk tragyaszorot én eddig csak rendszámosat láttam, de mind használható volt potkocsiként is, szerintem azért.
A törvény egyértelműen szabályozza hogy mire kell rendszám és mire nem. Van a pótkocsinak nem minősülő vontatmany, asszem ez a neve, erre nem kell rendszám, ilyen a permetező, a műtrágya szóró meg az összes talajművelő gép.
Válasz Sanyee #737. hozzászólásáraHát ez fura. De ha ott nem tud át jönni rohadt nagyot kellene kerülnie.
Nemhogy hívtak volna egy trélert az 51-től a 6-osig.
Válasz Sanyee #737. hozzászólásáraIgen, erdekes.
Munkagepre (pl: vontatott permetezo, vontatott mutragyaszoro, tragyaszoro, atrako-kocsi, stb...) nem is lehet rendszamot beszerezni. Faapritora sem. Ennyi erovel az ekere is kell rendszam, amit nem a harom ponton emelve viszunk, hanem a melysegallito kereken gurul szallitasi pozicioban...