Az Agrárszövetség vezetése bejelentette, hogy tiltakozó akciójukat június 4-re halasztják a negatív reakciók miatt. Döntésükkel nincsenek egyedül: a cseh szakszervezetek szövetsége korábban szintén bejelentette, hogy a keddre tervezett tiltakozó akciójukat lemondják, mert nem akarják tovább élezni a Robert Fico szlovák kormányfő elleni merénylet következtében kialakult feszültséget.

„Tudatában vagyunk annak, hogy a közvélemény egy része nem nézné jó szemmel, ha most tiltakozó felvonulást tartanánk. Szeretnénk mi is hozzájárulni a helyzet megnyugvásához. A kormánnyal szembeni kritikus álláspontunk azonban változatlan" – mondta Jan Dolezal, a cseh Agrárkamara elnöke, aki azt is kijelentette: "a kormány nem tesz semmit az agrárágazat nehéz helyzetének megoldása érdekében, sőt, néhány lépésével meg súlyosbítja is a problémákat."

A mezőgazdasági miniszter üdvözölte a fejleményt.

Hasonló tiltakozó megmozdulást legutóbb március 20-án tartottak, amikoris több mint 1600 traktor és más gép blokkolta a nagyvárosok forgalmát, illetve több határátkelőn is akadályozták az áthaladást.

Forrás: Infostart

Indexkép: Pixabay