A Mocsári család és a Topigs Norsvin Közép-Európa Kft. mély fájdalommal tudatja, hogy a szeretett férj, apa, barát, és kolléga 2021 január 20-án rövid szenvedés után elhunyt.

Mocsári Endre 1939 augusztus 14-én született, Budapesten. Állatorvostudományi Egyetemi tanulmányait summa cum laude minősítéssel végezte el és az állatorvostudományok kandidátusa volt. 1963-ban kezdett el dolgozni az Országos Állategészségügyi Intézetben, ahol 1989-1992 között az Intézet Igazgatója volt. Tudományos tevékenységének fő területe a vírusok megismerésére, azok diagnosztikai kimutatására és az ellenük való vakcinák kifejlesztésére irányult.

A kutatással töltött több évtizedes pályafutása után csatlakozott az ENCEBE hazai leányvállalatához, amely cég napjainkban már Topigs Norsvin Közép-Európa Kft.-ként ismert, hogy új posztján a gyakorlatban is kamatoztassa és átadhassa a termelők részére a felhalmozott elméleti és gyakorlati szaktudását.

Dr. Mocsári Endre temetésére végakaratának megfelelően szűk családi körben kerül majd sor. Aki részvétet szeretné nyilvánítani a Mocsári családnak küldött levélben teheti meg. A Topigs Norsvin Közép-Európa Kft. a pandémiás időszak elmúltával tervezi egy méltó búcsúztató ünnepség megtartását dr. Mocsári Endre tiszteletére.