„Aggódik, hogy csirkéje megfázik, vagy túlságosan beleolvad a környezetbe és szinte láthatatlanná válik? Pánikra semmi ok, hiszen megérkezett a Csirke Láthatósági Mellény. Elérhető rózsaszín és sárga színekben, vagy akár mindkettő együtt dupla csomagolásban. Ez a biztonságos kiegészítő, láthatóvá teszi tyúkjait a sötétben, és megvédi őket az esőtől, hótól.” – szól a gyártó felhívása.

Egyébként konzekvensen a „csirke” szót használják a képeken szereplő tyúkokra, de ezt tudjuk be az angolszász nyelvvilág sivárságának.

A tyúkokat láthatóvá, bár inkább viccessé tevő ruhának is kell a marketing és ennek megfelelően fantáziában nincs hiány, hiszen a gyártó NASA által fejlesztett anyagokat felhasználását említi a sárga és pink ruciknál, viszont kitér arra is, hogy lehet, hogy a jószág nem űrutazást tervez, viszont biztosan látható lesz az utakon.

Most pedig hunyja be szemét néhány másodpercre, és képzelje el, ahogy a baromfiállomány fürge mozdulatokkal, világító mellénykékben, rohangál az értetlenség homályában, és a mindennapi rutin helyett leginkább egymás csipkedésével vannak elfoglalva, hiszen gazdájukon túl ők sem értik, hogy mi ez az autópálya-munkásokat megszégyenítő jelmez rajtuk.

Miután tejesen beleéljük magunkat az állatállomány színezésébe és abba, hogy nem lesz többet lökhárítót tarajjal tompító jószágunk, jön a minden álmunkat szertefoszlató mondat:

„A Csirke Láthatósági Mellény nem funkcionál pizsamaként, kérjük éjszaka vegye le az állatról.”

Tehát erről ennyit. Pedig simán megérte volna, hiszen most akciósan csak 10 dollár (+ÁFA), vagyis nagyjából 3.200,- forint. Persze nem lepődnénk meg azon sem, ha ez az egész csak az internetes világ egy újabb trollkodása lenne.