A Glavcom.ua ukrán hírportál így számolt be a napokban a fehérorosz köztársasági elnök koronavírus elleni óvintézkedésekkel kapcsolatos nyilatkozatáról:

"A belorusz Alexander Lukasenko elnök hétfőn arra ösztönözte polgárait, hogy dolgozzanak vidéken és vezessenek traktort a koronavírus járvány leküzdésének egyik alternatívájaként.

Alexander Lukasenko – aki egykor kollektív mezőgazdasági üzemvezetőként dolgozott – gyakran szereti hangoztatni a termőföldhöz és a vidéki polgárokhoz fűződő szoros kapcsolatát.

Legutóbbi televíziós konferenciája során például azt mondta a helyi hatósági tisztviselőknek, hogy a szántóföldön végzett munka, az "alkoholos fertőtlenítés egy kis vodkával", valamint a rendszeres szaunahasználat segít leküzdeni a vírust.

Majd tréfásan hozzátette, hogy az "alkoholos fertőtlenítést" kizárólag munkaidőn kívül szabad alkalmazni.

"Nem szabad pánikot okozni a vírussal kapcsolatosan! Csak dolgozni kell, különösen most, hogy a vetéseket elő kell készíteni vidéken!"

– tette hozzá.

"Jó érzéssel tölt el, amikor nézem a TV-ben, hogy a gazdák ülnek a traktorokban és senki sem beszél a vírusról." –mondta Lukasenko.

"Vidéken a traktor mindenkit meggyógyít. A mezők mindenkit meggyógyítanak." – tette hozzá.

Belarus Tractor stand a Belagro 2019 kiállításon – fotó: Homoatrox

Nem csoda, hogy így nyilatkozik Lukasenko – írta a Themoscowtimes.com hírportál hiszen Fehéroroszország már a volt Szovjetunióban is traktorgyártásáról volt híres – és a minszki MTZ Belarus traktorgyár továbbra is regionális piacvezető maradt.

Egyébként a 9 milliós Fehéroroszország eddig 36 koronavírus-esetről számolt be.

Forrás: A Themoscowtimes.com és a Glavcom.ua hírportálok cikkeiből fordította és átdolgozta: Igric Dominika / Agroinform.hu

Szívesen olvasna több hírt a témában?

Ajánljuk folyamatosan frissülő cikkeinket itt:

Koronavírus hatásai az agráriumban – Minden hír egy helyen, FRISSÍTVE!