Állampolgári bejelentés érkezett 2021. május 10-én, hogy egy tolnai lakatlan tanyából, melynek tulajdonosa elhunyt, idegenek pakolnak. Kollégáink azonnal a helyszínre mentek, ahol tetten értek egy nőt és két férfit, akik egy furgonba rakták be az értékeket. – írja a Police.hu cikkében.


A tettenérés pillanatai – fotó: Police.hu

A rendőrök ellenőrizték a társaság tagjait, akik azt mondták, hogy ők a ház tulajdonosától kaptak arra engedélyt, hogy kipakolják és elvigyék az ingatlanból az értékeket. Az elsődleges adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy a tanya tulajdonosa valóban elhunyt, és a ház lakatlanul áll.

Kollégáink a tetten ért három személyt – egy 35 és egy 32 éves helyi férfit és egyikük 37 éves feleségét – előállították és lopás vétség kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki.A Tolnai Rendőrőrs rendőrei egy helyi társaságot értek tetten, miközben egy tanyából pakolták ki az értékeket.

Autólopás is a lelkükön száradt – fotó: Police.hu

Az elsődleges intézkedések során kiderült az is, hogy a két férfi néhány nappal korábban, egy, a tanya előtt parkoló autót is elvitt, ezért mindkettőjüket további lopás vétséggel gyanúsították meg. Az elkövetők elmondták, hogy a magát tulajdonosként megnevező személytől vették meg a kocsit 30.000 forintért.

A tolnai nyomozók az esettel kapcsolatban előállították a 61 éves szomszédot, aki magát a tanya tulajdonosának adta ki. Őt lopás vétség, valamint más bűncselekmények miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az ellopott autót a 32 éves tolnai férfi már továbbadta, azonban azt a rendőrök végül lefoglalták.