Az „Alföld kapujának” is hívott Ceglédről képviseli hazánkat a 2016-os Olimpián a Lőrincz testvérpár. Viktor és Tamás – kötöttfogású birkózásban jeleskednek – igazi harcosok, akik minden mérkőzésükön az utolsó pillanatig beleadnak mindent. Így volt ez most is Rióban.

Keményen küzdött a 85 kilós kötöttfogású birkózómeccsén Lőrincz Viktor, de német ellenfele, Denis Kudla – nem kevés bírói segítséggel – győzött, és így Viktor ötödik lett.

Hosszú perceken keresztül teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés, aztán szabálytalan kézhasználat miatt büntették hazánk fiát, így két pontot kapott Kudla. Érdekes, hogy a kézmozdulatot még a bíró sem látta szabálytalannak, de a zsűri döntése egyértelmű volt. Viktoron látszódott a csalódottság, de még jobban felszívta magát, sőt viszonylag gyorsan ki is egyenlített, majd – mivel a németet is megintették, passzivitás miatt – átvette a vezetést 3:2-re. Továbbra is acélos, embert próbáló küzdelmet mutatott Lőrincz és érthetetlen volt az az ítélet, ami a bronzérembe került, hiszen a meccs vége előtt nem sokkal őt is megintették ugyancsak passzivitásért, így Kudla egyenlített, viszont a büntetők számát tekintve győzött is.

A Magyar Birkózó Szövetség facebook-ra feltöltött képe magáért beszél, nem is kívánjuk kommentálni. Nekünk TE vagy a bajnok Lőrincz Viktor!

Szurkoljon és játsszon velünk olimpia játékunkban ITT.

A The Dow Chemical Company a világ második legnagyobb vegyipari vállalata, termékei az elmúlt évszázad során a mindennapi életünk részévé váltak. A vállalat 2012 óta az Olimpiai Játékok hivatalos támogatója. A világcég leányvállalata, a Dow AgroSciences Magyarországon a hazai leglátogatottabb online agrársite-a, az Agroinform.hu mezőgazdasági portállal közösen olimpiai játékot szervezett, ahol a résztvevők a Dow AgroSciences Hungary Kft. felajánlásával egyedi olimpia logós nyereményeket nyerhetnek.