A Vinicius és a Tom nevet kapta a 2016-os riói nyári olimpia és paralimpia két kabalafigurája. A nevekről szavazással döntöttek, a beérkező voksok alapján egyértelmű volt, hogy a figurákat Vinicius de Moraes és Tom Jobim brazil zenészek után keresztelik el. Ha a két név elsőre nem mond sokat, jusson eszünkbe a világ egyik legismertebb bossa nova slágere, a Garota de Ipanema (Girl from Ipanema), melynek szerzőit tisztelhetjük a két zeneművészben.

Vinicius és Tom a riói nyári olimpia és paralimpia két kabalafigurája – fotó: mob.hu

Egyébként a névválasztástól teljesen eltérő módon a brazil állat- és növényvilágot képviselik, tervezésükben és kialakításunkban pedig a pop-art és az animációs filmek is közrejátszottak. Az augusztus 21-ig tartó olimpia jelképe egy sárga macskára emlékeztet, míg a két héttel később sorra kerülő paralimpia figurája egy kék-zöld, falevélfrizurás teremtmény.

Szurkoljon és játsszon velünk olimpia játékunkban ITT.

A The Dow Chemical Company a világ második legnagyobb vegyipari vállalata, termékei az elmúlt évszázad során a mindennapi életünk részévé váltak. A vállalat 2012 óta az Olimpiai Játékok hivatalos támogatója. A világcég leányvállalata, a Dow AgroSciences Magyarországon a hazai leglátogatottabb online agrársite-a, az Agroinform.hu mezőgazdasági portállal közösen olimpiai játékot szervezett, ahol a résztvevők a Dow AgroSciences Hungary Kft. felajánlásával egyedi olimpia logós nyereményeket nyerhetnek.