Negyven-ötven hektáron égett a legelő Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó dévaványai túzokrezervátumban – tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Várszegi György elmondta: a tűzoltók – erőgépek segítségével – körülhatárolták a tüzet, így már nem tudott továbbterjedni, és megszüntették a visszagyulladás esélyét is.

Csaknem százhúsz hektár területen leégett az aljnövényzet Egyek térségében vasárnap délután – mondta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese.

Bányai Judit közlése szerint előbb kétezer négyzetméter területen gyulladt ki a tarló a Rózsás utca mellett, majd a tűz átterjedt az út másik oldalára, és a szárazságban gyorsan továbbterjedt.


A legelőkön, bokros, nádas területeken tomboló tüzet az egyeki önkéntes, a tiszafüredi, a mezőkövesdi, a szolnoki, a füzesabonyi és a karcagi tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk, majd eloltaniuk – jelezte a sajtóügyeletes, megjegyezve, hogy a tűz tanyákat is veszélyeztetett, de azokra nem terjedt át, senki nem sérült meg.

Szombaton hajnalra pedig sikerült eloltani a tüzet Miskolc külterületén, Jávorkút közelében, ahol pénteken mintegy száz hektárnyi területen gyulladt ki a facsemetés – adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Azt írták, a tüzet a miskolci, a diósgyőri, a tiszaújvárosi, a kazincbarcikai, a szerencsi, az ózdi és az encsi hivatásos, valamint a mezőcsáti és a bükkszentkereszti önkéntes tűzoltók oltották.

Fontos! Az ország egész területén tűzgyújtási tilalom van érvényben!

Indexkép: Pxfuel