Hogy mennyire fontos az észszerű kockázatvédelem, azt a gazdák az elmúlt években újra és újra megtapasztalhatták, hisz jégeső, vihar, tavaszi fagy és aszály sújtotta a gazdaságokat. E káresemények kapcsán ügyfelei mindig megbízható partnerként számíthatnak az Agrár Biztosítóra.

A kárbejelentést követő néhány napon belül – illetve a növénykultúra fenológiai állapotától függően – kerül sor a károk felmérésére, majd elszámolására, ami lehetővé teszi a speciális biztosító ügyfelei részére rövid határidővel – a kár lezárása után átlagosan 14 napon belül – történő kárkifizetést.

A kárfelmérést nemzetközileg elismert módszerek szerint kifejezetten erre a feladatra képzett szakemberek végzik, akik mindannyian gyakorló mezőgazdászok. A kárszakértő-jelöltek egy következetes kiválasztási folyamatot követően több éven át tartó képzésben részesülnek. A növénykultúra-specifikus felmérési módszerek és kárszakértőink mezőgazdasági hátterének kombinációja teszik a kárfelmérést az Agrár Biztosító ügyfelei számára száz százalékosan átláthatóvá és érthetővé.

Újdonság – Az AgraSat használható formában teszi elérhetővé a műholdképeket a gazdálkodók számára

Az Agrár Biztosító a legmodernebb kárfelmérésen túl a legszínvonalasabb szolgáltatásokra is hangsúlyt fektet. Jó példa erre az ügyfelek és üzletkötők számára fejlesztett ügyfélportál.

A biztosító Európa-szerte úttörő szerepet tölt be a műholdas adatok használatában is. Ingyenes műholdas szolgáltatása, az AgraSat saját bejelentkezési adatok megadásával azonnal elérhető valamennyi partnere és ügyfele számára a www.agrarbiztosito.hu oldalon vagy androidos készülék esetén az AgraSat applikáción keresztül.

biztosítás

A gazdálkodók a rendelkezésre álló műholdképek alapján követhetik nyomon a növénykultúrák pontos fejlődési ütemét, mellyel összhangban hozhatnak a gazdasági kockázatok csökkentését célzó intézkedéseket.

Mindehhez az Európai Űrügynökség (ESA) több műholdja három-öt naponta készít felvételeket a teljes földfelszínről. Az ebből nyert adatokat a biztosító szakemberei feldolgozzák és grafikus formában bocsátják rendelkezésre. A biomassza mennyiségét, ezáltal a növények vitalitását és növekedési erélyét az úgynevezett vegetációs index (NDVI) értékekhez rendelt színek tükrözik. Minél zöldebb a terület, annál nagyobb a biomassza tömege.

További információt a www.agrarbiztosito.hu weboldalon talál.

Ha bármilyen kérdése van, forduljon az Agrár Biztosító területileg illetékes régióvezetőihez:

• Észak-Magyarország: Tóth Attila (+36 70 316 6128, attila.toth@agrarbiztosito.hu)

Tóth

• Nyugat-Magyarország: Gecseg József (+36 70 605 0937, jozsef.gecseg@agrarbiztosito.hu)

Gecseg

• Közép-Magyarország: Gundy Miklós (+36 70 605 0938, miklos.gundy@agrarbiztosito.hu)

Gundy

• Kelet-Magyarország: Szél János (+36 70 314 8126, janos.szel@agrarbiztosito.hu)

Szél