Az információszerzés változásának módját, gyorsulását mindannyian megéljük percről percre. A körülöttünk lévő digitális rendszerek is folyamatosan változnak, ez alól az Agroinform sem kivétel.

A portál betöltődése folyamatosan gyorsul fejlesztő csapatunk optimalizációs munkájának köszönhetően. Ezentúl két új szerver teszi még stabilabbá, gyorsabbá az Agroinform működését, és ezáltal látogatóink kiszolgálását.

Mindezek mellett az alábbi új funkciók közvetlenül is segítik a tájékozódást:

 • Együttműködésben a NÉBIH-hel megújult és folyamatosan frissül a Növényvédőszer-adatbázis – például immár az ökológiai gazdálkodásban alkalmazható szerekre külön is lehet szűrni.

növényvédelem

Növényvédőszer-kereső

 • Megújult a Terménypiacok rovat: Az AKI Agrárközgazdasági Intézettel történt megállapodás révén külön listázzuk az alábbi információkat is:

  • Élelmiszerárak

  • Zöldségárak

  • Gyümölcsárak

  • Termény- és tápárak

terményárak

Megújult Terménypiacok rovat

 • Bővül az Időjárás rovat: az előrejelzés mellett már mért időjárási adatokat is megjelenítünk

30 napos időjárás előrejelzés

7 + 1 fejlesztés az Agroinform Piactéren, hogy még kényelmesebben keress és kínálj:

 • Évjárat, lóerő, üzemóra: immár ezekre az tulajdonságokra is szűrhetünk a keresőben
 • A traktoroknál elindult a pontos típusszűrés is

traktor

Traktortípus-szűrés

 • Alkatrészt keresel? Elindult az új Agroinform alkatrész kereső oldal, ahol cikkszám alapján is lehet keresni! Link: https://www.agroinform.hu/alkatresz_kereso
 • Újra megjelenik térképes nézetben is a hirdetéshez kapcsolódó település
 • Helymeghatározás 2.0: Számoljunk a távolságokkal! Az ajánlatokat rendezhetjük a "Legközelebb hozzám" módon is és láthatjuk azt is, hogy milyen messze található tőlünk a hirdetett traktor vagy ingatlan.
 • Lássuk a részleteket! A hirdetések képei már nagyíthatóak – persze csak akkor, ha a hirdető nagyméretű képet töltött fel.
 • Állás rovat-fejlesztés: Sok aktív piactér hirdető kérte és megvalósítottuk: álláshirdetéseknél kapcsolati e-mail cím megadási lehetőség

Teljesen megújult a hirdetésfigyelő – egyből az e-mailben láthatóak az aktuális ajánlatok – A piactér nyitó oldal tetején tudsz feliratkozni + képernyőfotó

hirdetés

Hirdetésfigyelő

Kereskedőpartnereinknek is új szolgáltatásokat fejlesztettünk:

 • Lehetőség van a hirdetéseket a saját domain-en működő weboldalra is kihelyezni ún. Iframe beágyazással.
 • A piactér partner nyitóoldalon a Google-értékelés, szakmai szervezeti tagság mellett immár megjeleníthető a facebook oldal vagy akár youtube csatorna is.

A további fejlesztések kapcsán Bolyki Bence, az Agroinform.hu tulajdonosa, portálvezetője elmondta: "A nemzeti önellátás eléréséhez kiemelten fontos, hogy a gazdálkodók egy helyen, bárhonnan elérhetően megtalálják a napi tájékozódáshoz szükséges agrárgépészeti, terménypiaci, növényvédelmi, energiaellátási, árfolyamváltozással kapcsolatos információkat is. Mindezek sosem látott gyorsasággal változnak a vírusjárványt követő háborús időszakban. Szerkesztőségünk kapacitását ehhez igazítjuk, és további munkatársi szintű bővülést is tervezünk. Alapvetően a Kárpát-medence magyar gazdálkodóinak kiszolgálásában gondolkodunk, ezért a környező országok felé is új megoldásokkal nyitunk a közeljövőben.

A Similarweb elemzése szerint az Agroinform jelenleg (2022.05.31.) a világon az 5. leglátogatottabb mezőgazdasági portál. A hazai dkt.hu audit szerint pedig áprilisban 1 066 784 belföldi látogatóval az 54. leglátogatottabb magyar nyelvű weboldal – amivel az agrárszakmai információkkal is a hazai médiumok élmezőnyébe tartozunk.

Azt tapasztaljuk, hogy az üzleti életben a hazai kis- és középvállalatoknak egyre nagyobb kihívás a Google és Facebook rendszerek funkcióit a megfelelően strukturált adatokkal kiszolgálni. Immár elérhetőek azon informatikai megoldásaink, amivel a 21. századi szakportál működés mellett a keresőkben és a közösségi platformokon való termék- és márkamegjelenítést is hatékonyan tudjuk támogatni partnereink esetében is. Ennek egyeztetéséhez 10 fős partner kiszolgáló csapatunk áll rendelkezésre."

Várjuk az Ön fejlesztési javaslatait is az ugyfelszolgalat@agroinform.hu címen, és ha ideje engedi, találkozzunk Mezőfalván személyesen is!