Az AGROmashEXPO-n a HRP Europe Kft. standján beszélgettünk a cég képviselőjével, Eigner Zsolttal. A cég a DJI Enterprise sorozatának a hazai disztribútora, illetve a permeteződrónoknak kezelik az európai raktárkészletét. Sok újdonsággal készültek a kiállításra, ilyen volt a Mavic 3 Multispectral is, amit elsősorban a mezőgazdaságban lehet használni - árban, megoldásban verhetetlen a piacon. A repülési ideje 40 perc felett van.

T30-as és T10-es permetező drón modellek mellett megjelent a T40-es és a T20P változat is, ami a gyártó szerint várhatóan szeptembertől lesz elérhető az európai piacon, ami nagymértékben függ a szabályozási háttér előre mozdulásától. A gyártónál külön csapat foglalkozik a szabályozással - sodródási teszteket, hatékonysági teszteket végeznek különböző egyetemekkel vagy direkt a hatóságokkal.

Drónokból több korábbi, de még ma is jól használható modellt is bemutattak a kiállításon:

  • az M300-as modellből egy hőkamerás  és egy normál videókamerás változatot
  • az M30-as modellt, ami időjárásálló, -20 fokban és plusz 50 fokban is lehet használni, még mostoha körülmények között is nagy szélellenállása van. Határvédelemre, vadászati célokra egyaránt jól alkalmazható.

A cég hagyományos IT disztribútorként hardverrel, szoftverrel és az ezekkel kapcsolatos oktatással is foglalkozik, több mint 100 gyártót képviselnek, az ügyfeleik száma már most is 3000 felett van.

Ha érdekelnek a HRP Europe Kft. szolgáltatásai és az általuk forgalmazott drónok az alábbi elérhetőségeken további információkat szerezhetsz:

HRP Europe Kft.

Budapest, Huszti út 34, 1033

Weboldal: http://www.hrp.hu/

Telefonszám: (06 1) 452 4600

Email: dji@hrp.hu

hrp