A többfajta felületen való felhasználhatósága, valamint a széles színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk. A lemezek szélessége 1,10 méter, maximálisan 5,35 méter hosszúságú lehet. Annak köszönhetően, hogy a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimális mennyiségre csökken. A cserepes lemez súlya mindössze kb. 5 kg/fm, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb. A cserepes lemezeket olyan épületek tetőinek befedésére lehet használni, amelyeknek dőlésszöge nem kisebb, mint 8° (14%).

A cserepeslemez alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni, abból a célból, hogy elvezesse a párát, áteressze a levegőt, illetve hang és hőszigetelés szempontjából is fontos. A lemezek rögzítését az EPDM gumis gyűrűvel ellátott 4,8 x 35 mm önfúrós csavarok szolgálják. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezeket egymás között 4,8x19 mm-es önfúrós csavarokkal rögzítjük. A felhasznált csavarok száma kb. 6-7 db/felület m²-re, ami a tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függ.

A bádogelemek ugyanabból az anyagból, színben és bevonattal készülnek, mint a cserepes lemez. A cserepeslemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.

Bevonati rendszer:

• A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont cserepes lemezek garantálják a hosszú élettartamot, és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja, a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.
• A lemezek 25 μm fényes poliészter vagy 35 μm matt poliészter, illetve50 μm pural festékbevonattal készülhetnek, ami a horganyréteg, passziváló réteg és a primer réteg felett helyezkedik el.

Az ereszcsatorna-rendszer egy teljesen komplett vízelvezető rendszer, minden tetőre ideális, különleges és könnyen összeszerelhető, minden éghajlatra és létesítményre ideálisan hozzáilleszthető. Olyan rendszer, amelynek az előnyei minden épületnek képes kiemelni vizuális szépségét.

A helyesen felszerelt  ereszcsatorna rendszer biztosítja az egész tetőrendszerről az esővíz gyors és biztos elvezetését. Az ereszcsatorna ellenáll a víz súlya, a tetőről lecsúszó hó vagy a rétegeződő jég által okozott deformációknak. Olyan anyagból készült, amely biztosítja annak hosszú élettartalmát. Az ereszcsatornák elemeinek helyes összekapcsolása kiegyenlíti az időjárásbeli különbségek okozta élettartami hosszúságukat a rendszer tömítettségétől függetlenül. Ennek eredményeképpen a rendszer ideálisan egymáshoz passzolt függőleges elemei sikeresen vezetik el a vizet.

A rendszer elemeinek a gyártása, a legjobb minőségű, két oldalról horganyzott (275g/m2) és pural réteggel bevont (2x50µm) acélból készült. A pural réteget nagyon sima felület és tartós szín, illetve megfelelő esővíz és légköri szennyeződésekre való ellenállás jellemzi. A bádog nyolc rétegben bevont védőrétege garantálja az elemek tökéletes rozsdásodás elleni védelmét, ami többszörösen megnöveli azok élettartamát. Ezért az ereszcsatorna-rendszert többéves megbízhatóság jellemzi, karbantartása csak a csatornákban lévő szennyeződések eltávolítását igényli.

Az új NIAGARA ereszcsatorna rendszer kétféle méretben:125/90mm és 150/100mm, valamint 8 színvariációban kapható: barna, meggypiros, téglavörös,fekete, grafitszürke, fehér, rézvörös, ezüst. A rendszeren belül elérhető méret és színválaszték lehetővé teszi a rendszer egyénileg történő hozzáillesztését a tetőszerkezet és az épületek, illetve az ipari csarnokok homlokzatának felületéhez és színéhez. Az ereszcsatorna-rendszer a legkorszerűbb technológián alapuló hidegen hengerelt acéllemezből készül. A gyártás a magas szakmai tudással rendelkező munkások által vezérelt gazdag és állandóan modernizált gépparkon történik. Rendszerünk sikerességének az alapja a minden apró részletre kiterjedő legnagyobb odafigyelés és az állandó, legjobb minőségű gyártás megőrzése.

POLMETÁL PRUSZYNSKI Kft.
H-9736 Tormásliget, Ipartelep 127/5
Tel: 94/565-164Fax: 94/565-165
E-mail: polmetal@pruszynski.hu
www.pruszynski.hu