Helytakarékos kapurendszerekre nemcsak az ipari létesítményeknél, hanem a mezőgazdaságban is nagy szükség van, gondoljunk csak a nagy terménytárolókra, gépszínekre, raktárakra. A különböző sínvezetéseknek köszönhetően ezek a kapuk és kapurendszerek ezekhez a létesítményekhez is jól illeszkednek, biztosítva azok építésének tervezhetőségét.

A Hörmann személyre szabott megoldásokat kínál a mezőgazdaság szereplőinek is a kényelmes átjárást nyújtó személybejáró-ajtóval ellátott, küszöb nélküli kapuktól kezdve a karcálló teljes Duratec üvegezésű kapukig.

ipari kapu

Helytakarékos kapurendszerekre nemcsak az ipari létesítményeknél, hanem a mezőgazdaságban is nagy szükség van – fotó: Hörmann Magyarország Kft.

Energiahatékonysági program pénzvisszatérítéssel – ne hagyja ki a lehetőséget!

Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) célja, hogy Energiakereskedők bevonásával támogassa azon energiafelhasználókat (pl. ipari kapukkal rendelkező felhasználókat), akik hozzájárulnak hazánk energia-felhasználásának csökkentéséhez energiahatékonysági beruházások megvalósításával.

Akár egy régi hőszigetelt kapu esetén is fontos lehet a nyitva tartási idő és a nyitási/zárási sebesség – automatikus záródási funkcióval! Önnél is ajánlott lehet a régi, elavult kapuk cseréje, újabb, korszerűbb, jobb hőszigetelési értékű, és lényegesen gyorsabb futású kapukra. Akár 50%-os visszatérítésre is jogosult lehet!

A felhasználók által elért energiamegtakarításokat auditor szervezetek ellenőrzik és tanúsítják, majd az ún. Hitelesített Energia Megtakarítások (HEM-ek) révén a felhasználók jelentős mértékű pénzügyi forrást kapnak a beruházások megvalósításához.

Miért éppen a HÖRMANN a jó választás?

Ennek több oka is van:

 • A Hörmann ismert és elismert márkaminőség már 1935 óta.
 • Komplex ipari megoldásokat kínálnak, rendszerbe szervezve, így egyetlen kézből. kaphat meg mindent, ami kell.
 • Szervizhálózatot működtetnek Magyarország egész területén.
 • Országos értékesítési hálózatuk van, ahova több, mint 50 partner tartozik.
ipari kapu ipari kapu

A Hörmann személyre szabott megoldásokat kínál a mezőgazdaság szereplőinek is – fotók: Hörmann Magyarország Kft.

Ipari termékpalettájuk hőszigetelő megoldásokhoz

Ipari szekcionált kapukat, spirálkapukat és szekcionált gyorskapukat, hűtőtéri gyorskapukat, és üvegezett szekcionált kapukat találhat meg a termékkínálatukban.

Ipari szekcionált kapuk jellemzői:

 • Energiatakarékos kapuk, amelyek alapkivitelben lehetnek hőhídmentes acéllamellás kapuk és a 67 mm-es szerkezeti vastagságú alumínium szekcionált kapuk. Kiváló hőszigetelés eredményeképpen jelentős az energia-megtakarítás. A nyitási sebesség akár 1 m/s-os, aminek köszönhetően felgyorsulnak a logisztikai folyamatok és csökkenhet a hőveszteség.
 • SPU F42 / SPU 67 Thermo – duplafalú lamellás kapuk, amelyek elsősorban fűtött csarnokokhoz javasoltak, hogy a hőveszteség a lehető legalacsonyabb legyen. SPU67 Thermo esetén hőhídmentes acél lamellák és alumínium keretek az akár 0,51 W/(m2・K) értékű hőszigeteléssel tűnnek ki. Ezek a szekcionált kapuk akár 10 méteres szélességgel is rendelhetők.
 • Hatékony hőszigetelés – a fűtött csarnokokhoz azért szükségesek jól szigetelt ipari kapuk, hogy az energiaveszteség a lehető legalacsonyabb legyen. Az alapfelszereltség részeként az oldaltokon, a szemöldökön és az aljzaton kiváló minőségű tömítések biztosítják a hőveszteség csökkentését.

Üvegezett szekcionált kapu jellemzői:

 • Nagy felületű üvegezés – sok fényt enged a csarnokba, és a karcálló Duratec üvegezésnek köszönhetően tartósan tiszta átláthatóságot biztosít.
 • Energiatakarékos kapuk – 67 mm-es szerkezeti vastagságú alumínium szekcionált kapu kiváló hőszigeteléssel, jelentős energiaköltségeket takarít meg. A hőszigetelési értéket az opcionális négyszeres betétek vagy a klímaüveg még tovább javíthatja.
 • Kiváló minőségű anyaghasználat
 • Szupergyors kapunyitás – akár 1 m/s nyitási sebesség

Spirál- és szekcionált gyorskapu jellemzői:

 • Gyors nyitási sebesség és kiváló funkcionalitás – akár 2,5 m/s nyitási sebesség, amit radar biztosít, a Scanprotect 3D lézerszkenner lézertechnológiával garantálja az üzembiztos funkciót még eltérő padlóburkolatok mellett is.
 • Optimalizált folyamatok – nagy zárási és nyitási sebességének eredményeképpen optimalizálhatók a munkafolyamatok, felgyorsulnak a logisztikai folyamatok.
 • Kiváló hőszigetelés – a kapuk erős acéllamellái hőhídmentesek és PU-kihabosítottak. .
 • Hőhíd csökkentés – ThermoFrame kerettel rendelkezik, ami elválasztja a tokot a falazattól és akár 15%-kal is javítja a hőszigetelést.

Hűtőtéri gyorskapu jellemzői:

 • Mélyhűtőtéri gyorskapu – -28°C-ig az Iso Speed Cold 100 kapu a hőhídmentes, 100 mm vastag lamelláknak köszönhetően tökéletes szigetelést kínál
 • Tartós kapuszerkezet
 • Fűtött kapuegységek
 • Gyors nyitási/zárási sebesség, minimális hőveszteség

Minden igényre van megoldás

A Hörmann Hungária Kft. akár 5 év garanciát vállal ipari kapukra a vele kötött karbantartási szerződés esetén, illetve minimum 7 évig vállalja a pótalkatrészek ill. részegységek pótlását, jótállási esetben díjtalanul, a jótálláson túl pedig a legkedvezőbb áron.

További információk:

Hörmann Hungária Kft.
Leshegy utca 15., Szigetszentmiklós
Weboldal: hoszigetelokapu.hu

Jobban István:
+36-20-572-3116
Területi képviselő ipari kapuk és rakodástechnika

hörmann