Az Agrár Biztosító speciális mezőgazdasági biztosítóként ügyviteli sajátosságaival is meg kíván felelni ügyfelei igényeinek.

  • Kockázatviselés röviddel a szerződéskötést követően
  • Kármentességi engedmény 10 éves kárhányad alapján
  • Elektronikus ügyfélportál
  • AgraSat műholdas szolgáltatás

biztosítás

A szerződés első kárral érintett évében – bármekkora is legyen a bekövetkezett kár mértéke – az előzetesen nyújtott kármentességi engedmény mindenképp megmarad.

A Biztosító kockázatviselése általánosan, a szerződés létrejöttének dátumát követő nap 12 órától kezdődik. A biztosítási szerződés létrejöttének dátuma megegyezik a Szerződő által aláírt biztosítói ajánlat Biztosítóhoz való megérkezésének dátumával.

Kármentességi engedményünk működése az úgynevezett 10 éves kárhányad alapú rendszerben történik. A kárhányad az adott szerződés díjelőírásának és a szerződésre kifizetett kártérítésnek egymáshoz való arányát fejezi ki.

Rendszerünk sajátossága, hogy a szerződés első kárral érintett évében – bármekkora is legyen a bekövetkezett kár mértéke – az előzetesen nyújtott kármentességi engedmény mindenképp megmarad. Több kármentes év esetén az adott szerződésre befolyt díjak képezhetnek egy olyan mértékű tartalékot, amely egy jelentősebb mértékű kár esetében is képes 75% alatt tartani kárhányadot, biztosítva ezzel a kármentességi engedmény további megtartását.

A kárbejelentést követő néhány napon belül – illetve a növénykultúra fenológiai állapotától függően – kerül sor a károk felmérésére, majd elszámolására, ami lehetővé teszi a speciális biztosító ügyfelei részére rövid határidővel – a kár lezárása után átlagosan 14 napon belül – történő kárkifizetést.

A kárfelmérést nemzetközileg elismert módszerek szerint kifejezetten erre a feladatra képzett szakemberek végzik, akik mindannyian gyakorló mezőgazdászok. A kárszakértő-jelöltek egy következetes kiválasztási folyamatot követően több éven át tartó képzésben részesülnek. A növénykultúra-specifikus felmérési módszerek és kárszakértőink mezőgazdasági hátterének kombinációja teszik a kárfelmérést az Agrár Biztosító ügyfelei számára száz százalékosan átláthatóvá és érthetővé.

AgraSat műholdkép

Az AgraSat használható formában teszi elérhetővé a műholdképeket a gazdálkodók számára

Az Agrár Biztosító a legmodernebb kárfelmérésen túl a legszínvonalasabb szolgáltatásokra is hangsúlyt fektet. Jó példa erre az ügyfelek és üzletkötők számára fejlesztett ügyfélportál, amelynek használatával nemcsak egyszerű a szerződésre vonatkozó adatok és dokumentumok nyomonkövetése, hanem környezetbarát is.

A biztosító Európa-szerte úttörő szerepet tölt be a műholdas adatok használatában is. Ingyenes műholdas szolgáltatása, az AgraSat saját bejelentkezési adatok megadásával azonnal elérhető valamennyi partnere és ügyfele számára a www.agrarbiztosito.hu oldalon vagy androidos készülék esetén az AgraSat applikáción keresztül.

A gazdálkodók a rendelkezésre álló műholdképek alapján követhetik nyomon a növénykultúrák pontos fejlődési ütemét, mellyel összhangban hozhatnak a gazdasági kockázatok csökkentését célzó intézkedéseket.

Mindehhez az Európai Űrügynökség (ESA) több műholdja három-öt naponta készít felvételeket a teljes földfelszínről. Az ebből nyert adatokat a biztosító szakemberei feldolgozzák és grafikus formában bocsátják rendelkezésre. A biomassza mennyiségét, ezáltal a növények vitalitását és növekedési erélyét az úgynevezett vegetációs index (NDVI) értékekhez rendelt színek tükrözik. Minél zöldebb a terület, annál nagyobb a biomassza tömege.

A válság idején hangsúlyosabbá vált a helyben termelt és előállított élelmiszerek fontossága. Gazdálkodóink minden nap megbízhatóan látják el a lakosságot regionális nyersanyagokkal és élelmiszerekkel, ezért külön köszönet illeti meg őket!

További információt a www.agrarbiztosito.hu weboldalon talál.

Ha bármilyen kérdése van, forduljon az Agrár Biztosító területileg illetékes régióvezetőihez:

Észak-Magyarország: Tóth Attila (+36 70 316 6128, attila.toth@agrarbiztosito.hu)

Tóth Attila régióvezető
Nyugat-Magyarország: Gecseg József (+36 70 605 0937, jozsef.gecseg@agrarbiztosito.hu)
Gecseg József régióvezető

 

Közép-Magyarország: Gundy Miklós (+36 70 605 0938, miklos.gundy@agrarbiztosito.hu)

Gundy Miklós régióvezető

 

Kelet-Magyarország: Szél János (+36 70 314 8126, janos.szel@agrarbiztosito.hu)

Szél János régióvezető