Az AÖP-ben (Agrár Ökológiai Program) való részvételről évente kell majd nyilatkoznia a termelőnek az egységes kérelem benyújtásakor. Annak a gazdálkodónak, aki az AÖP-ben való részvétel mellett dönt, minden egyes művelési ág tekintetében el kell érnie a 2 pontot. A pontok megszerezhetőségének feltételeit az AÖP a különböző művelési ágak esetén az ún. „Választható jó gyakorlatok” fejezetben részletezi.

műtrágyát szór

Az új elvárásoknak tökéletesen megfelelő saját fejlesztésű és gyártású műtrágyák „RIZO" kiegészítéssel kerültek engedélyeztetésre a „növény-és talajkondicionáló készítmény" kategóriában – fotó: Fertilia Kft.

A növény- és talajkondicionálók tekintetében a feltételek az alábbiak:

A szántóterületek legalább 50 %-án talajkondicionáló, növénykondicionáló vagy N-megkötő készítmények alkalmazása – 1 pont"

A tartós hatású Karbamid műtrágya tekintetében a feltételek az alábbiak:

Karbamid műtrágya azonnali bedolgozása, illetve folyékony karbamid esetén inhibitor alkalmazása a kijuttatás során – 1 pont"

Az idén bevezetett új agrár-támogatási rendszer, a műtrágyák új engedélyezési szabályai, a mezőgazdasági termelésben egyre inkább megkövetelt környezetvédelmi, fentarthatósági és hatékonysági szempontok tették szükségessé, hogy a FERTILIÁ-ban már az előző években elkezdett termék- és gyártási fejlesztési folyamatok engedélyezett termékek formájában is megjelenjenek. Az új elvárásoknak tökéletesen megfelelő saját fejlesztésű és gyártású műtrágyák „RIZO” kiegészítéssel kerültek engedélyeztetésre a „növény-és talajkondicionáló készítmény” kategóriában.

műtrágyát szór

A talaj mikrobiális aktivitását több 100-szorosára képes emelni – fotó: Fertilia Kft.

Mitől lesz „RIZO” egy termék?

A kulcs a „Rizodyne”! Ez a FERTILIA által kifejlesztett kondicionáló készítmény szerves anyagokat (aminosavakat, hormonokat, cukrokat, szerves ként, stb.) tartalmaz, melynek köszönhetően talajba juttatva laboratóriumi mérések szerint a talaj mikrobiális aktivitását több 100-szorosára képes emelni! A FERTILIA által kidolgozott gyártási technológiáknak köszönhetően sikerült a piacon egyedülálló módon a széles körben használt makroelem tartalmú műtrágyákat felruházni a „Rizodyne” tulajdonságaival, úgy, hogy azok „Rizodyne”-t is tartalmaznak.

Engedélyezett új saját fejlesztésű és saját gyártású termékeink:

 • talajkondicionáló készítmény” kategóriában:
  • RizoTec NPK: Rizodyne + mikro- és makroelem tartalom
  • UMG RizoStart: Rizodyne + mikro- és makroelem tartalmú mikrogranulátum
 • növény-és talajkondicionáló készítmény”  kategóriában:
  • Rizodyne: szervesanyag + mikroelem tartalom
  • FertiSol Rizo: Rizodyne + kén tartalmú N-oldat

műtrágya Fertilia

A FERTILIA engedélyezett „RIZO" termékei egyszerre nyújtanak megoldást a teljeskörű tápanyag-visszapótlásra, valamint a talajok „kondicionálására" – fotó: Fertilia Kft.

Fenti termékek - amellett, hogy teljes értékű- és mennyiségű makroelemeket is tartalmaznak a magasszintű növénytáplálás elvárásainak megfelelően - kiválóan alkalmasak a talaj mikrobiológiai életének fenntartására. ill. növelésére.

Ennek köszönhetően:

 • javul talajaink szerkezete, levegőzöttsége és vízmegtartó képessége
 • gyorsul a növény- és szármaradványok lebontása
 • nő talajaink szervesanyag-tartalma
 • megvalósul a „fenntarthatóság” elve
 • több, magasabb minőségű termés takarítható be
 • Inhibitor használata karbamid műtrágya használatakor:
  • UReal 46: inhibitált karbamid 46% N tartalom
  • kiszórás után nem illan el, nem mosódik ki a talajnedvességgel = nincs N veszteség - ellentétben más N műtrágyákkal
  • gabona fejtrágyának is alkalmas
  • magasszintű növénytáplálás
  • fenntartható és gazdaságos, mivel a megvásárolt N mennyiség teljes egészében hasznosul a növény számára
  • általában a legolcsóbb N hatóanyag

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a jó minőségű, bőséges termés egyik alapfeltétele a kiegyensúlyozott, a talaj- és a termesztett növényeink igényeinek megfelelő tápanyagellátás. Ez csak a megfelelő minőségű és mennyiségű makro- (NPK), mezo- (Ca, S) és mikro- (Fe, Cu, Zn,stb.) elemek használatával érhető el. A különböző „kondicionáló” termékek csak segíteni tudják a talajban és a növényekben zajló tápanyag hasznosulási folyamatokat, de nem helyettesítik azokat!

műtrágya

A jó minőségű, bőséges termés egyik alapfeltétele a kiegyensúlyozott, a talaj- és a termesztett növényeink igényeinek megfelelő tápanyagellátás.– fotó: Fertilia Kft.

A FERTILIA engedélyezett „RIZO” termékei egyszerre nyújtanak megoldást a teljeskörű tápanyag-visszapótlásra, valamint a talajok „kondicionálására”!

A „RIZO” termékek így biztosítják – a piacon egyedülálló módon – azt, hogy a szükséges és optimális tápanyag ellátás mellett az AÖP-ben való részvételhez szükséges pontokat is megszerezzék a termelők, vagyis nemcsak, hogy bőséges termést, hanem egyidejűleg magasabb összegű támogatást is „betakaríthatnak”!

További részletekekért, ajánlatért keressen minket alábbi elérhetőségeinken:

Simon Péter - ügyvezető, értékesítés
Tel.:  +36 30 377 5666
Email: simon.peter@fertiliatrans.hu

Botka Beatrix - értékesítés
Tel.: +36 70 795 7358
e-mail: botka.beatrix@fertiliatrans.hu

www.fertilia.hu

Fertilia.hu | Facebook

fertilia logó