Az NZ Aggressive 500-1000 magágykészítő kombinátorcsalád tagjai 5-10 méter munkaszélesség tartományban rendelhetők. Az első sorban lévő CrossBoard hidraulikus simítót az 5 vagy 6 sorban és 7,5 cm osztásban lévő kapák követik. Az eszközsorok adta intenzív talajművelés lehetőséget teremt a menetszám csökkentésére, valamint a talaj nedvességtartalmának kímélésére. A nagy napi teljesítmény, az állandó precíz munkamélység, valamint a kora tavaszi munkakezdés lehetősége csak néhány az NZ jelentette előnyök közül.

Menet közben is precíz munkamélység-állítás

Az NZ magágykészítők ún. ControlFunction rendszere lehetővé teszi a menet közbeni mélységállítást a változó talajadottságoknak megfelelően. Ennek köszönhetően például nagyobb munkamélységet állíthatunk a forgókon, mint a tábla többi részén, így a növényállomány számára egyenlő kelési feltételeket teremthetünk.

Vibráló edzett acél kapák a tökéletes végeredményért

Az intenzíven rezgő AgrillaCobra kapák edzett acélból készülnek. A vibráló mozgás következtében a nagyobb aggregátumok a felszínre rendeződnek, míg a kisebb frakciók mélyebbre kerülnek. Ez segíti a felszínre érkező csapadék beszivárgását, valamint a megfelelő mag-talaj kapcsolat kialakítását. A kapa hegye a középtengelyhez képest hátrébb helyezkedik el, ami javítja a teljesítőképességet köves talajon, valamint hosszú élettartamot jelent. A munkaeszköz nagy hasmagassága és kapaosztása, nagy átömlési keresztmetszetet és lenyűgöző talajművelő képességet alakít ki.

Aszályos tavasz és elképesztően száraz munkakörülmények Harta közelében – fotó: Agroinform.hu

CrossBoard – páratlan egyengető hatás

A CrossBoard kivételes porhanyító és egyengető képességgel bír. Művelési intenzitása menet közben állítható.

A simító sor úgynevezett Master & Slave hidraulika rendszere állandó munkaminőséget garantál a teljes munkaszélességben. Az öt soros modellek hátsó simítóval is felszerelhetők, ami tovább javítja az munkaeszköz egyengető képességét.

Kedvező súlyelosztás, azonos munkamélység

A tandem kerekek offset elrendezésével tulajdonképpen két hordozó tengely támasztja alá a vázszerkezetet. Ez a kialakítás nagyban hozzájárul a munkaeszköz hosszirányú stabilizálásához, melynek köszönhetően az első és a hátsó sorban lévő kapák munkamélysége mindig azonos.

Az első és hátsó kerekek közötti 40/60% arányú súlyelosztás hatékony felszínlekövetést és nagyfokú érzékenységet kölcsönöz a munkagép számára.

Variálhatóság, sokoldalú kihasználhatóság

  • Az NZ Aggressive magágykészítők szükség szerint hátsó vonópaddal is megrendelhetők, ekkor Rollex vagy Rexius hengerekkel kapcsolhatók össze. Az így elért intenzívebb talajművelő és tömörítő hatás előnyösebb feltételeket hoz létre apró magvú növények vetéséhez, mint például a cukorrépa.
  • A művelt terület méretének növekedése nem teszi feltétlenül szükségessé új, nagyobb munkaszélességű NZ Aggressive modell beszerzését. A 7 méteres típus ugyanis 8, a 9 méteres pedig 10 méter munkaszélességűvé bővíthető szárnytoldatok felszerelésével.

Bővebb információkért keresse fel a Vaderstad Kft. honlapját!