Két új modell foglal majd helyet a G-szériában: G231 és G261. Mindkét modell elérhető lesz majd alacsony és magas ürítésű fűgyűjtővel. Olyan fejlesztésekkel rendelkeznek, mint az új, tapadást és vonóerőt növelő, hidrosztatikus (HST) sebességváltó. A hidraulikus veszteség elkerülése érdekében 23 és 26 lóerős Kubota motorokkal, valamint a régi hidraulikus TLT kapcsoló helyett új, elektromágneses TLT kapcsolóval vannak felszerelve.

Kubota fűnyíró traktor

Megújult a Kubota G fűnyíró traktor szériája – fotó: Kubota

A Kubota közleménye szerint a megújult széria jellemzői a megnövelt területteljesítmény, a magasabb sebesség és a nagyobb kényelem. Az új G-szériás fűnyírótraktorok gyorsabb munkavégzésre és magasabb fűnyírási teljesítményre lettek tervezve és a terep változatosságaihoz is jobban alkalmazkodnak, mint az elődök.

A szektorban leggyorsabb, 19 km/órás sebességgel rendelkező G-szériás gépekkel a fűnyírás jelentősen rövidebb idő alatt végezhető el. Könnyebben kormányozhatóak és továbbfejlesztett fűgyűjtő rendszerrel rendelkeznek, így biztosítják a kifogástalan fűáramlást és csökkentetik a fű betömörödését. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a fűnyírási eredmény magas minőségű, a munkaidő rövidebb lesz, ami a működési költségek csökkenéséhez vezet.

Az új G-széria 2020 folyamán lesz elérhető.