A Fliegl cégcsoport több mint három évtizede gyártja nemzetközileg is elismert mezőgazdasági és ipari gépeit illetve tartozékait. A cég abdai üzemében közúti- és mezőgazdasági pótkocsik, egyéb munkagépek, részegységek, valamint adapterek készülnek.

A magyarországi telephely a gyártás mellett egyidejűleg Kelet-Európa kereskedelmi regionális központja is, ahonnan a szlovák, román, szlovén, horvát, török,  szerb és bulgár piaci tevékenység koordinálása is történik.


-    Az állattenyésztéshez kapcsolódó mezőgazdasági eszközök gyártása erős részét képezik profilunknak, ugyanis egyes pótkocsik egyértelműen ezen a területen használhatók. – mondta az Agroinformnak Csondor Ildikó, a Fliegel magyarországi marketing- és reklámmenedzsere.

-    Mik ezek az eszközök?

-    A bálaszállítás, trágyaszórás terén használatos szállítóeszközök, illetve jó éve vett komolyabb fordulatot az agrocenter részlegünk, ahol egyértelműen az állattartáshoz szükséges eszközök vannak. Pl. Silómaró henger, takarmánykeverő, bálafogó, etetőkanál.

A Fliegl magyarországi gyára 1993 májusa óta működik Abdán, nem messze a magyar – osztrák határtól, egy 15 hektáros területen, amiből kb. 31.000 m2 a beépített terület. Ebben az üzemben eleinte takarmánykeverők, gödörfúrók, betonkeverők gyártása folyt, éves szinten mintegy 1500 db különböző, traktorra szerelhető mezőgazdasági adaptert készítettek.

A folyamatos fejlesztéseknek, beruházásoknak köszönhetően a gyártás is egyre modernebb és hatékonyabb lett, aminek köszönhetően a termékpaletta is fokozatosan bővült.
1994-től ez az üzem szolgálta ki a németországi Kastl-ban található gyárat félkész-, és késztermékekkel, 1995-től pedig a magyar piac felé is orientálódott, majd 1998 után az értékesítés a szomszédos országok felé is terjeszkedett, s így vált az abdai Fliegl gyár Közép- Kelet –Európa értékesítési központjává.

-    Magyarországon kizárólag Abdához köthető a Fliegel?

-    Nem, 2007 óta működik a komlói gyáregység is, ahol az anyavállalat számára folyik részegységek, adapterek gyártása. De Abdán sem csak késztermékek gyártása történik, hanem a folyamatos gyártmányfejlesztés is.

-    A hazai vásárlók hol kerülhetnek közvetlen kapcsolatba a termékeken kívül a gyártókkal is?

-    Közvetlenül nem vagyunk jelen minden kiállításon, de így vagy úgy a többségén képviseltetjük magunkat. Az a tapasztalatunk, hogy ahol nincs ott az ember, az előbb feltűnik, mint ahol ott van.

-    Ez hol lesz legközelebb?

-    Legutóbb Hódemezővásárhelyen voltunk, legközelebb Bábolnára megyünk, illetve lesznek még olyan kiállítások és vásárok, ahol a helyi viszonteladóink állítanak ki.

További részletek: www.fliegl.hu