A vegyszerek biztonsági adatlapja tartalmazza, hogy „ permetezéskor megfelelő légzésvédelem kötelező".  (Bővebben: 43/2010.(IV.23) FVM rendelet a növényvédelmi tevékenységről)
Tudjuk, hogy ami kötelező az általában nyűg, kényelmetlen, kellemtelen, fáj. Itt szinte mindig a különböző porálarcok, félálarcok, teljesálarcok jutnak eszünkbe. Ezeket szoktuk meg, olcsók (?) és lógnak a nyakunkban.


Bertou Raptor

A mai modern traktorok, önjáró permetezők már megfelelően kialakított kabinnal és kezelt fülkelevegővel rendelkeznek. Ha a kabinhoz permetezéskor a megfelelő szűrőket használnák, már a védelem is meglenne.

Ezt az AGRO-FILTER Bt. közel 210 partnere már tudja és tapasztalta az elmúlt több mint 4 év során. Vannak köztük, akik  saját magukon érezték a felhalmozódott vegyszerek káros, azonnali hatását és vannak köztük „hitetlenek", akiket a gázosodó vegyszer hatása bírt rá az aktívszenes szűrő használatára.


Massey Ferguson 9895 kombájn

A szűrők nagyrészt Magyarországon kerülnek értékesítésre, de kértek Szerbiából, Szlovákiából és Csehországból is. A vásárlók között vannak traktor és permetező márkák forgalmazói, nagy és kis cégek, gazdálkodók, szőlő-ültetvényesek, szántóföld i eszközökkel dolgozók, bérvállalkozók.
A kiszolgált géptípusok röviden, tömören: mindenhez, amihez kell, a legismertebb MTZ traktortól a még kevésbé ismert SAM önjáró permetezőig mindegyikhez tudnak ajánlani aktívszenes fülkeszűrőt.


New Holland T5000


A hazánkban lévő szinte összes géptípushoz használatos kabinszűrő mérete, cikkszáma rendelkezésre áll. Ezek alapján készletről, vagy rövid szállítási határidővel, egyedi gyártással ki tudják szolgálni a megrendelőiket. Természetesen egyedi kialakításokkal is rendelkezésre állnak, de ez általában több egyeztetést igényelnek.


MTZ osztott

Jelenleg az aktívszenes szűrők trágyaszórásnál való használhatóságát tesztelik.
Egy baromfi trágyát szóró mezőgazdasági részvénytársaságnál került beépítésre a szűrő egy rakodógépbe és egy trágyaszóró traktorba, valamint egy gazdálkodónál, aki sertés hígtrágyát szór. Az eredmények kedvezőnek mutatkoznak.
Elviselhetőbb lett a kabin légköre még nagy melegben is, valamint munka után sem kellemetlen a traktoros közelsége. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy ha más munkára kerülne sor, nem az erős illattal átitatott kabinban kell dolgozni.

Az aktívszenes szűrőkön kívül készítettek már CLAAS kombájnhoz is a meglévő zsákos szűrőre finomabb, másodlagos szűrőt, mert a kombájnos allergiás az árpa porra. Más termény aratásakor ezt a szűrőt nem használják.


Hagie

A Bt. bolttal nem rendelkezik, vevői a szűrőket futár közreműködésével kapják meg.

Ami még lényeges, az ár! Igyekeztek a piacon egy vásárlóbarát árszintet kialakítani, hogy mindenki használja az aktívszenes fülkeszűrőt egészsége és legnagyobb megelégedettsége érdekében.

AGRO-FILTER BT.
Elérhetőségek:
Telefon: +36 20 234 4190
+36-20 257 7866
E-Mail: agro-filter@mailbox.hu
Web: http://www.agro-filter.hu/