Hétfő

Az éjszakai csapadékzóna és a vastagabb felhőzet kora délutánra északkelet felé levonul. Mögötte sok gomolyfelhő képződik, amelyek késő délutántól összeesnek, de hosszabb-rövidebb időre a legtöbb helyen addig is kisüt a nap. A gomolyfelhőkből helyenként – főként a középső tájakon – kialakulhatnak záporok. Az északkeletire, keletire forduló szelet elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon kísérhetik élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Kedd

Éjszaka növekszik, vastagszik a felhőzet, a Nyugat-Dunántúlon már borult idő várható. Máshol is sok felhőre számíthatunk, de az ország keleti felén, harmadán délutánig kevésbé felhős helyek is előfordulnak, majd estefelé egyre nagyobb területen borul be az ég. Az éjszaka második felétől a Nyugat-Dunántúlon, majd délután, estefelé másutt is egyre több helyen alakul ki eső, zápor, egy-egy zivatar is lehet. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1, 6 fok között alakul, de az északkeleti tájakon hidegebb is lehet.

A csúcshőmérséklet 10, 20 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten az enyhébb idő.

Szerda

Nagyrészt borult lesz az ég, majd napközben az Alföld déli és keleti felén felszakadozik a felhőzet, és arrafelé néhány órára kisüt a nap. Éjjel sokfelé, napközben egyre inkább a Nyugat-Dunántúlon és az ország északi felén várható eső, zápor, majd estefelé egyre többfelé megszűnik a csapadék. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugati, nyugati szelet kísérik erős, néhol viharos széllökések.

A hajnali 5, 12 fokról 7 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten a melegebb idő.


Csütörtök

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás, elszórtan zápor kialakulhat. A nyugatias szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hidegebb lehet.

A csúcshőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.

Péntek

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, elszórtan zápor előfordulhat. A nyugati, délnyugati többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában 1, 6 fok között várható, de a hidegre hajlamos helyeken hidegebb is lehet.

Délutánra 12, 19 fok közé melegszik fel a levegő.

traktor

A hőmérséklet hajnalban általában 1, 6 fok között várható, de a hidegre hajlamos helyeken hidegebb is lehet – fotó: freepik.com

Szombat

Gomolyfelhős napos idő valószínű. Néhol zápor kialakulhat. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik.

A hajnali 3, 10 fokról délutánra 15, 21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap

Nagyrészt derült időre kell számítani, csapadék nem várható. A délkeleti, déli szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik.

A hőmérséklet hajnalban 4-11, délután 16-23 fok között valószínű.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.