Az új Farmtrac 6090E Hybrid traktor dízelmotorjának teljesítménye 75 lóerő, amihez további 15 LE teljesítmény szolgáltat az elektromos motor, így az erőgép összteljesítménye 90 LE. A traktornak négy üzemmódja van. A hibrid módban, a meghajtáshoz két energiaforrást használnak: dízelt és villamos energiát. Tiszta elektromos üzemmódban a traktor csak az akkumulátor energiáját képes felhasználni. Másik üzemmódban a traktort hagyományos dízelmotor hajtja.

A nemzetközi nagyközönség előtt, a tavalyi hannoveri kiállításon mutatkozott be - fotó: Agroinform.hu

Az akkumulátorokat a dízel erőforrás töltheti fel, de töltési alternatíva még a szokásos csatlakozás a fali aljzathoz és a töltőhöz. A traktor 3,68 literes, 4 hengeres dízelmotorja kielégíti a Stage V emissziós előírásokat. Az elektromos motor AC Induction típusú, 11 kW-os, és egy 21 kWh kapacitású, Li-ion akkumulátorba tárolja a villamos energiát. Az erőátvitelről dupla tárcsás tengelykapcsoló és egy 24/8 fokozatú, irányváltóval ellátott, szinkronizált sebességváltó gondoskodik.

A kezelőhelyet, az indiai traktoroknál megszokott egyszerűség jellemzi - fotó: Agroinform.hu

A hátsó hárompont függesztő szerkezet CAT II. szabványú, emelőképessége 2200 kg, a hátsó teljesítmény leadó tengely 1940 f/min motorfordulaton biztosítja az 540 f/min fordulatszámot, de rendelkezésre áll 540E fordulatszám is, amely már a motor 1650 f/min fordulatszámán elérhető. A dízelmotor kiszolgálásáról egy 65 literes kapacitású üzemanyagtartály gondoskodik.

A traktort a kiállításon még csak védőtetős, biztonsági keretes kivitelben mutatták be, de létezik vezetőfülkés változata is. A kezelőszerveket és az egész ergonómiát az indiai traktoroknál megszokott egyszerűség jellemzi, de azért a traktorvezető jobbján egy üzemi információkat közlő monitort mégiscsak találunk.