Ezek az traktorok a legkülönfélébb munkákra alkalmasak. A CLAAS bemutatja az AXION 800 sorozat legújabb generációját kibővített felszereltségi változatokkal és sok olyan, a valódi használatkor igen hasznos megoldásokkal, melyek az új ARION 500/600 és az AXION 900 sorozatnál is megtalálhatók. Ilyen például többek között az új CEBIS felszereltség színes érintőképernyős kijelzővel és a CMOTION multifunkciós menetkar, az új CIS+ felszereltség és egy sűrített levegős fékrendszer légszárítóval.

Most először három felszereltségi változatban

Az elismert CIS alapfelszereltség mellett az új AXION 800 traktorokat a CIS+ és CEBIS variációkkal most először háromféle felszereltséggel kínáljuk. Ha az új AXION 900, ARION 600 és ARION 500 traktoroknál bevezetett CIS+ felszereltséget összevetjük a CEBIS-szel, láthatjuk, hogy ennek kezelése is különösen egyszerű, nagyon komfortos, mégis kevésbé összetett. A CIS+ felszereltséghez tartozik többek között a CIS színes kijelző és a már bizonyított multifunkciós kartámasz ELECTROPILOT keresztkapcsolóval és a DRIVESTICK menetkarral a hajtómű kezeléséhez.

Claas

Az AXION 800 sorozat tagjai a legkülönfélébb munkákra alkalmasak.

Megújult, még komfortosabb CEBIS felszereltség

Az új CEBIS felszereltséghez többek között az új, nagyfelbontású CEBIS terminál tartozik 12 collos érintőképernyős kijelzővel és a már bizonyított, ergonomikus kialakítású kartámasz CMOTION multifunkciós karral, amellyel minden fontos funkció kényelmesen, három – hüvelyk-, mutató- és középső – ujjal kezelhető. Ráadásul most a kartámaszon összesen tíz, szabadon kiosztható funkciógomb található. Ebből nyolc közvetlenül a multifunkciós menetkaron, ezekhez például különböző ISOBUS-funkciókat lehet hozzárendelni. A kezelés egyszerű és magától érthetődő, a CEBIS generáció struktúrájára épült, ezt optimalizálták tovább az érintőképernyővel. A gyakran használt traktorfunkciókat gyorsan elérhetjük, ehhez mindössze a kijelzőn látható traktor-sziluettre rá kell koppintani. Amikor egyenetlen felületen dolgozik a gép, minden beállítás elvégezhető a forgókapcsolóval és az ESC billentyűvel.

Cebis

CEBIS felszereltség.

Állítható, az ISO 500 normának megfelelő függesztőkeret

Az új AXION 800 traktorsorozat miden típusa egy új, univerzális vonópaddal van szerelve, amely megfelel az ISO 500 normáknak, így különböző gyártók eszközeit lehet vele használni. A vonópadjának alapfelszerelése egy hosszú sín, hat furattal az alsó húzópozíció kiválasztásához. Így a hátsó híd és a vontatási pont közötti távolságot lehet változtatni.

  • Behúzva: nagyobb vezetési kényelem például szállításkor, mivel rövidebb a teljes hossz.
  • Kitolva: például szántóföldi munka közben csökken a gépkapcsolat fordulási sugara, mivel hátrébb kerül a forgáspont.

A maximum 4 tonnás terhelhetőség teljes egészében megmarad.

vonópad

Scharmüller vonópad, megfelel az ISO 500 normáknak.

Fékrendszer légszárítóval

A szériafelszereltségként a géphez kapható sűrített levegős fékrendszer minden AXION 800 modellben légszárítóval működik. Ez automatikusan kiszűri a sűrített levegőben előforduló párát, mielőtt még a légtartályba kerülne, megakadályozva, hogy a szelepek, hengerek és a légtartály idő előtt korrodálódjon, illetve így a fagyásveszély is elkerülhető. Ez jelentősen megnöveli a rendszer éllettartamát, valamint a fékrendszer üzembiztonságát is.

LED-csomag és új széles látószögű tükör

Az új AXION 800 traktorokban a fent felsoroltakon kívül a CEBIS felszereltség részeként egy LED közúti fényszóró található jelzőfényekkel, mely a CIS és a CIS+ felszereltséghez is elérhető. Minden modell alapfelszereltsége a széles látószögű tükör két, külön-külön állítható látómezővel, a közúti közlekedés biztonságáért. Minden modellhez rendelhető bőrhuzat a vezető- és a pótülésre.