Már régóta találkozhatunk állítható felnikkel a mezőgazdaságban. Legyen szó a két- vagy háromrészes állítható felnikről.

A kétrészes állítható felni bár ad egy bizonyos rugalmasságot a nyomtáv módosításának elérésében, a lehetséges elérhető nyomtávok száma alacsony és nem pontos.

A három részes állítható felnik ezzel szemben 16 különböző nyomtávbeállítási lehetőséget nyújtanak, melyek távtartók segítségével még a finombeállításkora is lehetőséget adnak. Viszont a három részes felnik átszerelése hosszadalmas feladat, továbbá a megfelelő technikai rajzok nélkül sokszor nem kapjuk meg elsőre a kívánt nyomtávot.

Létezik viszont a piacon egy egyedülálló rendszer, melyet kizárólagosan a Fandáv Kft. forgalmaz és ami megkönnyíti a gazdálkodók életét. Ez a Vari-Quick felni.

A Vari-Quick felni, mint ahogy erre a neve is utal (gyorsan változtatható felni), egy olyan nyomtávállítható felni, amely esetében a nyomtáv módosítása gyorsan és egyszerűen végrehajtható. A Gruva Technik holland felnigyártó által kifejlesztett Vari-Quick felni egyedülálló a világon.

felni

A Vari-Quick felni egyedülálló a világon – fotó: Fandáv Kft.

A Vari-Quick felnit akkor szoktuk ajánlani, ha az ügyfél két különböző nyomtávot szeretne elérni. A példa kedvéért tételezzük fel hogy ez a két nyomtáv 1600 mm (napraforgó és kukorica sorközműveléshez) és 2100 mm (permetezésére).

A felni két részből áll. Egy központi részből, amit a traktor tőcsavarjaira csatlakoztatunk és egy külső részből amin a gumiabroncs is található. A központi rész hajlítása (gyártáskor présgéppel) által beállítjuk a két nyomtáv közepét, ebben az esetben az 1800 mm (1600 mm + 2000 mm/2).

A központi rész innentől mindig a traktoron marad, nincs szükség ennek a forgatására. A külső része a Vari-Quick felninek adja ki a két nyomtávot, attól függően, hogy melyik oldalra helyezzük fel.

felni

A felni két részből áll. Egy központi részből, amit a traktor tőcsavarjaira csatlakoztatunk és egy külső részből amin a gumiabroncs is található – fotó: Fandáv Kft.

A két felnirész egy sajátos kötőelemmel van rögzítve. Ezáltal a csavar nem tud elfordulni. Ennek köszönhetően a külső felnirész levételéhez nem kell két oldalról ráfogni az anyára, csavarfejre, csak a külső anyát kell levenni. Így a nyomtáv módosítása a hagyományos állítható felnikkel ellentétben gyorsan elvégezhető.

felni

A két felnirész egy sajátos kötőelemmel van rögzítve – fotó: Fandáv Kft.

Vari-Quick felnik az ügyfelek igényei szerint egyedileg gyártják le. Ennek köszönhetően a nyomtávok módosításánál nincs szükség mérésekre, összeszerelési útmutatókra, valamint a kért nyomtávok mindig pontosak lesznek, és a szerelési hibákat sem lehet elkövetni.

A Vari-Quick felnik a leggyakoribb esetekben a központi rész cseréjével más traktorokon és más nyomtávokkal is használhatóak. Ezáltal egy estleges traktor- vagy technológiacsere estén sem kell komplett új felniket venni.

Egy esetleges traktorváltás során, a Fandáv Kft. munkatársai szívesen segítenek ügyfeleinknek a cserében, ezzel megspórolva az új felnik és gumiabroncsok beszerzésének árát. Természetesen további bővítésként a Vari-Quick felnik csatlakozási pontja lehetővé teszik a későbbi ikresítést is.

felni

A Vari-Quick felnik csatlakozási pontja lehetővé teszik a későbbi ikresítést is – fotó: Fandáv Kft.

A Vari-Quick felnik legalább 15 mm anyagvastagsággal készülnek. Az anyagvastagságnak és az erős 10.9-es kötőelemeknek köszönhetően a Vari-Quick rendszer akár 300 LE traktorokon is használható.

A komplett termékbemutató videót itt tekintheti meg:

Mezőgazdasági felnit keres, és szeretné megtudni, hogy mi lenne az optimális választás az Ön gépére, gépparkjára? Forduljon hozzánk bizalommal: egy díjmentes tanácsadás keretében felmérjük – szükség szerint személyesen – az igényeit, és személyre szabott megoldást kínálunk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon bizalommal: +36 1 320 2002

Írjon emailt: info@fandav.hu

Vagy kattintson és keresse fel weboldalunkat!